Juri napisał(a):Witaj Arci! Dzięki za odzew, bo reszta klubowiczów , posiadających GAZ chyba nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami. Dzisiaj pytałem w jednej z firm w Zielonej Górze , to mi powiedzeli za sekwencję 4.400 zł + za zbiornik okrągływ miejscu zapasówki ok.200 - 250 zł. Ta cena mi się niezbyt podoba , bo etyliny za to też by trochę było. W necie wyszukałem stronę firmy ELPIGAZ , i oni mają w promocji instalację do kangura i innych Renówek za 3.700 zł. Jest to firma mająca swoje placówki w całej Polsce. Niestety mimo tego , że warsztat , który współpracuje z tą firmą jest w Zielonej Górze , to na montaż tej instalacji musiałbym jechać do Poznania. Ta instalka za 3.700 ma być prod.holenderskiej. Nie wiem tylko jaki zbiornik oni w tej cenie montują. A jaki Ty masz zbiornik? Gdzie zamontowany? Jutro zadzwonię do nich i dowiem się szczegółów. A tak nawiasem , to skąd Ty jesteś?, bo ja swego czasu mieszkałem przez kilkanaście lat w Rzeszowie. Czekam na odzew i pozdrawiam Juri.
witam powtornie jezeli znalazleś za 3700 to uwazam to za dobrą cenę >Slyszałem że holenderskie instalki są najlepsze (jak zakladałem swoja to holenderska chodzila w granicach 5000zl )elpigaz jak i czakram są rozwinietą firmą i mają duzo zakladów po calej polsce .Mój zbirnik jest 41-42lgazu co daje 30-35 l tankowania i pozwala zrobić na baku okolo 350-380 km przynajmniej u mnie i to przy pełnym obciążeniu ,zbiornik jest zamontowany pod samochodem w miejsce kola zapasowego a wlew w tylnym zderzaku z lewej strony.Jeżeli bedziesz montował to zwróc też uwage na to zeby wlew nie byl montowany pod zderzakiem z wylotem do tyłu i do tego na lini chlapania spod tylnego koła ( bo moi montazyści tak sobie to uwidzieli) jak to zobaczylem to mi sie slabo zrobiło.Ale to firma z Krosna tak robiła doszło do tego że firma głowna z siedzibą w Tarnowie mi wszystko wymieniła i na moją prośbę przeniosła gwarancję do Rzeszowa bo z Krosnem nie chcę mieć nic wspólnego a do Tarnowa trochę za daleko .Osiagi na gazie są porównywalne do paliwa w mocy nie wiedze różnicy ,na szybkości też nie chociaż 165-168 do góra jaka osiągnąłem na Kangurku ( oczywiście nie na naszych drogach