Gaz w Kangoo - uwaga !!

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez arci wtorek, 15 lutego 2005, 13:45

Juri napisał(a):Witaj Arci! Dzięki za odzew, bo reszta klubowiczów , posiadających GAZ chyba nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami. Dzisiaj pytałem w jednej z firm w Zielonej Górze , to mi powiedzeli za sekwencję 4.400 zł + za zbiornik okrągływ miejscu zapasówki ok.200 - 250 zł. Ta cena mi się niezbyt podoba , bo etyliny za to też by trochę było. W necie wyszukałem stronę firmy ELPIGAZ , i oni mają w promocji instalację do kangura i innych Renówek za 3.700 zł. Jest to firma mająca swoje placówki w całej Polsce. Niestety mimo tego , że warsztat , który współpracuje z tą firmą jest w Zielonej Górze , to na montaż tej instalacji musiałbym jechać do Poznania. Ta instalka za 3.700 ma być prod.holenderskiej. Nie wiem tylko jaki zbiornik oni w tej cenie montują. A jaki Ty masz zbiornik? Gdzie zamontowany? Jutro zadzwonię do nich i dowiem się szczegółów. A tak nawiasem , to skąd Ty jesteś?, bo ja swego czasu mieszkałem przez kilkanaście lat w Rzeszowie. Czekam na odzew i pozdrawiam Juri.

witam powtornie jezeli znalazleś za 3700 to uwazam to za dobrą cenę >Slyszałem że holenderskie instalki są najlepsze (jak zakladałem swoja to holenderska chodzila w granicach 5000zl )elpigaz jak i czakram są rozwinietą firmą i mają duzo zakladów po calej polsce .Mój zbirnik jest 41-42lgazu co daje 30-35 l tankowania i pozwala zrobić na baku okolo 350-380 km przynajmniej u mnie i to przy pełnym obciążeniu ,zbiornik jest zamontowany pod samochodem w miejsce kola zapasowego a wlew w tylnym zderzaku z lewej strony.Jeżeli bedziesz montował to zwróc też uwage na to zeby wlew nie byl montowany pod zderzakiem z wylotem do tyłu i do tego na lini chlapania spod tylnego koła ( bo moi montazyści tak sobie to uwidzieli) jak to zobaczylem to mi sie slabo zrobiło.Ale to firma z Krosna tak robiła doszło do tego że firma głowna z siedzibą w Tarnowie mi wszystko wymieniła i na moją prośbę przeniosła gwarancję do Rzeszowa bo z Krosnem nie chcę mieć nic wspólnego a do Tarnowa trochę za daleko .Osiagi na gazie są porównywalne do paliwa w mocy nie wiedze różnicy ,na szybkości też nie chociaż 165-168 do góra jaka osiągnąłem na Kangurku ( oczywiście nie na naszych drogach :D :D )ale sie rozpisałem w razie pytan na temat BRC służę radą Pozdrawiam arci
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Juri czwartek, 17 lutego 2005, 16:12

Witaj Arci!. Dzięki za informacje. Ta instalacja holenderksa , o której pisałem , to jakiś chwyt reklamowy. Jak zadzwoniłem do tej firmy w Poznaniu , to mi powiedzieli , że ta instalacja to tak do końca nie bardzo się nadaje.Ciekawi mnie tylko , po co reklamowali ją w necie jako dobra do renówek , w tym do Kangoo. Prawdopodobnie zamontuję instalację IV generacji firmy BRC Sequent. Ma ona kosztować 3650 zł w tym zbiornik w miejscu zapasówki.Czy Ty masz właśnie tą instalację? Firma , która poleca tą instalację nazywa się ABART i ma też swoją sieć w Polsce. Siedziba główna jest we Wrocławiu , oraz najbliższy oddział w Legnicy. Po tym co napisałeś , to myślę , że chyba jednak najlepiej montować w centrali. W oddziale może być tak jak u Ciebie, tzn mogą odstawić lipę.Obdzwoniłem sporo warsztatów LPG i w każdym mówią co innego , łącznie z głosami , że silnik Kangoo nie za bardzo toleruje gaz. Wszędzie oferują inny typ instalki. Szkoda , że w tym temacie tak mało klubowiczów się wypowiada. Firma Abart ma swoją stronę w necie i można obejrzeć części instalacji oraz zobaczyć cennik. Mam do Ciebie prośbę abyś obejrzał tą stronę i napisał , czy to jest to samo co masz Ty. Sama instalacja ma cenę 3.500 zł. Jest też tańsza firmy OMWL , ale ponoć lepsza jest BRC. Pozdrawiam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Juri czwartek, 17 lutego 2005, 16:49

Witam Rafale!!! Dzięki za odzew. Na razie jestem w fazie zbierania opinii na temat LPG , chociaż już pewne typy mam. Jest to instalacja firmy BRC Sequent za 3.500 zł + zbiornik w miejscu koła za 150 zł. Pozdrawiam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal czwartek, 17 lutego 2005, 20:14

No i stało sie. Zasra... specjalisci. Ku przestrodze: okazalo sie ze moi monterzy zrobili mi to delkiatnie mowiac łapu-capu. Tzn wsadzili wtryskiwacze w kolektor na silikon. No i niestety wszystko sie rozlecialo, kolektor dziurawy, silnik nie dzial jak trzeba. Trzeba natomiast kupic nowy kolektor i jeszcze raz zrobic montaz wtryskiwaczy... kto za to zapłaci????
pozdrawiam, zdruzgotany Raf :? :? :? :? :? :? :?
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez arci piątek, 18 lutego 2005, 08:26

witam tak potwierdzam jest to ta sama instalka firma którą wymieniasz ma homologację firmy czarkam o czym mozesz się przekonać na stronie firmy http://www.czakram.pl .Po tych perypetiach co pisałem jestem zadowolony z instalki z osiągow,oraz spalanego gazu .W instalce jest komputer ktory tym wszystkim steruje ,przełączanie następuje po podgrzaniu płynu w chłodnicy.Też miałem dylemat czy załozyć firmy OMWL czy tą ale wybrałem tą i chyba dobrze zrobilem .Wczoraj kupiłem aparacik cyfrowy wobec powyższego postaram się przez sobotę zrobić zdjęcia komory silnika z instalką i umieścić na forum to zobaczysz jak to wygląda .Pozdrawiam Arci Jeszcze proponuję ci przejżeć tę strone piszę tam też o firmie o którą pytałeś
http://www.autocentrum.pl/?FF=74&type=-9&eot=83781303 Myśle że ci to pomoże w slusznym wyborze.Jeszcze moja jedna propozycja jeżeli chodzi o tranzakcje powyżej 100 zl proponuję pozyczyć dyktafon od i nagrywać rozmowy o to zawsze jest jakiś dowód i możliwość reklamacji jak było w moim przypadku pozdrawiam Cwaniactwu mówmy nie to są nasze pieniążki i nasze torbacze :idea:

Juri napisał(a):Witaj Arci!. Dzięki za informacje. Ta instalacja holenderksa , o której pisałem , to jakiś chwyt reklamowy. Jak zadzwoniłem do tej firmy w Poznaniu , to mi powiedzieli , że ta instalacja to tak do końca nie bardzo się nadaje.Ciekawi mnie tylko , po co reklamowali ją w necie jako dobra do renówek , w tym do Kangoo. Prawdopodobnie zamontuję instalację IV generacji firmy BRC Sequent. Ma ona kosztować 3650 zł w tym zbiornik w miejscu zapasówki.Czy Ty masz właśnie tą instalację? Firma , która poleca tą instalację nazywa się ABART i ma też swoją sieć w Polsce. Siedziba główna jest we Wrocławiu , oraz najbliższy oddział w Legnicy. Po tym co napisałeś , to myślę , że chyba jednak najlepiej montować w centrali. W oddziale może być tak jak u Ciebie, tzn mogą odstawić lipę.Obdzwoniłem sporo warsztatów LPG i w każdym mówią co innego , łącznie z głosami , że silnik Kangoo nie za bardzo toleruje gaz. Wszędzie oferują inny typ instalki. Szkoda , że w tym temacie tak mało klubowiczów się wypowiada. Firma Abart ma swoją stronę w necie i można obejrzeć części instalacji oraz zobaczyć cennik. Mam do Ciebie prośbę abyś obejrzał tą stronę i napisał , czy to jest to samo co masz Ty. Sama instalacja ma cenę 3.500 zł. Jest też tańsza firmy OMWL , ale ponoć lepsza jest BRC. Pozdrawiam Juri.
Ostatnio edytowano piątek, 18 lutego 2005, 11:54 przez arci, łącznie edytowano 1 raz
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez shoem piątek, 18 lutego 2005, 08:51

Rafal napisał(a):No i stało sie. Zasra... specjalisci. Ku przestrodze: okazalo sie ze moi monterzy zrobili mi to delkiatnie mowiac łapu-capu. Tzn wsadzili wtryskiwacze w kolektor na silikon. No i niestety wszystko sie rozlecialo, kolektor dziurawy, silnik nie dzial jak trzeba. Trzeba natomiast kupic nowy kolektor i jeszcze raz zrobic montaz wtryskiwaczy... kto za to zapłaci????

Współczucia, łączę się w żalu :cry: :cry: :cry:

...w takim przypadku moje falujące obroty to nie problem......
Shoem (...obecnie niezakangoorzony...)
Kangoo 1,4 OCEAN LPG (...to była fura...)
Słupsk
shoem
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez MK piątek, 18 lutego 2005, 09:18

Rafal napisał(a):... kto za to zapłaci????

Jak to kto :?: Monterzy :evil: chyba jeszcze masz gwarancję :!: :?:
Trza skopać im.......grządki ale dopiero po naprawie :evil: i gwarancja biegnie na nowo :!:
Poza tym SZAMAN powinien mieć także niekonwencjonalne metody :twisted:
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lukasz_Kangoo piątek, 18 lutego 2005, 09:55

Woodoo :?: :twisted:
Lukasz Stawiarski
KANGOO 1.4 (K7J) CB
Warszawa #GG - 2535619
K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
Lukasz_Kangoo
Ojciec Założyciel
Ojciec Założyciel

Postprzez MK piątek, 18 lutego 2005, 10:03

Swoją drogą to w POLONEZACH byłem entuzjastą gazu, ale w małych oszczędnych silnikach zaczynam mieć wątpliwości, zwłaszcza czytając o Waszych nieustających problemach i znając kłopoty innych "zagazowanych" znajomych, nawet w najdroższych i montowanych podręcznikowo instalacjach.
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Juri piątek, 18 lutego 2005, 17:37

Czytając opinie użytkowników aut z LPG zaczynam się poważnie zastanawiać , czy wogóle zdecydować się na zagazowanie swojego 1.4? Łukaszowi też współczuję. Toż to partacze pierwsza klasa!!! Żeby tak zamontować , to skandal. Powinna takich pokazywać TVN Turbo, to może by trochę solidniej wykonywali swoją robotę , za którą niestety klient płaci i to słono. Tylko znikomy procent posiadaczy LPG jest zadowolony. Arci podał stronę , na której są właściwie same negatywne opinie. Jeśli już montować LPG , to na miejscu , bo potem może się okazać , że na regulacje i inne przeróbki , poprawki itp. trzeba będzie poświęcić mnóstwo czasu. Pozdrawuam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem