[FOTORELACJA] Spryskiwacz

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Re: Spryskiwacz (zdjecia)

Postprzez glowak czwartek, 12 czerwca 2008, 20:40

lam3r napisał(a):a wystarczy wlać płyn ludwik wymieszany z wodą:-)

Ale bez ludwika jest ciekawiej :)

Swoją drogą ciekawa sprawa, że taki ludwik wykazuje właściwości obkurczające w stosunku do gumy.
1,5 dCi 80 KM, 2004, kaleido blue, oklejona samiczka.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 czwartek, 12 czerwca 2008, 21:13

Nie myć w nim prezerwatyw :lol:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez lam3r czwartek, 12 czerwca 2008, 21:50

...przed założeniem:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bogdan02 czwartek, 12 czerwca 2008, 21:52

lam3r napisał(a):...przed założeniem:-)

Po, też nie :twisted:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez janusz99 piątek, 13 czerwca 2008, 10:18

Dzisiaj właśnie miałem problem ze spryskiwaczem . Nigdy bym nie wpadł na pomysł aby użyć ludwika . Dzięki-pomogło :lol: :lol: :lol:
janusz99
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez siwy261976 niedziela, 22 czerwca 2008, 13:49

no ja spryskiwacze robiłem w styczniu więc nawet nie pomyślałem o robieniu zdjęć ale kolega dobrze że je zrobił
jeszcze tylko jedna mała uwaga, czasem wszystko jest ok, pompka sprawna itd ale jakimś cudem dzieje się tak że jakby za głeboko wpadała (pompka) do zbiorniczka i ten "dzyndzel ze środka potrafi sie jakims cudem oprzeć o dno i nie kreci, może sie to skończyć przysmażeniem pompki, pisze o tym bo raz sie nadziałem i kupiłem drugą pompkę, moje zdziwienie sięgło zenitu jak naowa nie działała.
Dopiero wtedy przypomniałem sobie że dobrzeby było użyc woltomierza :) (rychło w czas :) ) i co? napięcie było wszędzie tam gdzie być powinno piękne 12 V a pompka nic, w piwnicy stary akumulator więc obie pompki na kabelkach sprawdizłem i obie działały:) teraz mam 1 w zapasie :)i tak jak pisałem za mocno wciśnięta pompka w zbiornik (pewnie już ta gumeczka sie wyrobila ale jej już nie zmieniałem)i wszystko działa:)

Tak jeszcze: żeby nie rozlac płynu wcale go nie trzeba wypompowywać, wystarczy wyjąc cały zbiornik z rozłaczona pompka i nad jakąś miska wyjąc pompkę, wtedy płyn i podłogi ocalimy :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez glowak poniedziałek, 30 czerwca 2008, 14:35

siwy261976 napisał(a):Tak jeszcze: żeby nie rozlac płynu wcale go nie trzeba wypompowywać, wystarczy wyjąc cały zbiornik z rozłaczona pompka i nad jakąś miska wyjąc pompkę, wtedy płyn i podłogi ocalimy :)

Co do ocalenia płynu i podłogi, to nie zawsze się uda. Po obcięciu gumek mojemu kangurkowi ciśnienie mocno wzrosło i któregoś pięknego poranka stwierdziłem fakt braku płynu w zbiorniku. Zaniepokojony posprawdzałem uszczelki itp., wszędzie było OK. Ale zastanowiły mnie odgłosy chlupania w kabinie. Podniosłem gumy na podłodze, a tam powódź. Okazało się, że pod plastikiem przy progu, gdzie idą wiązki kabli i wężyk do tylnego spryskiwacza było połączenie tego wężyka i jedna część się od tego nadciśnienia zsunęła :o . Opaski zaciskowe co prawda załatwiły sprawę, ale wykładziny schną trzeci dzień i wyschnąć nie mogą.

Takie tam niespodzianki, jak wróżby w chińskim ciasteczku :) A nadciśnienie niezdrowe bardzo, jak widać.
glowak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kangurek31 wtorek, 1 lipca 2008, 16:42

Witam.
A czy może mi ktoś napisać w jaki sposób zdemontować końcówke spryskiwacza tylnej szyby??Pozdrawiam
kangurek31
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez shoti piątek, 12 września 2008, 14:58

mnie też to dopadło...potwierdzam, ludwik z wodą w stosunku 50/50 czyni cuda :D
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez sw piątek, 21 listopada 2008, 08:18

Dopadło mnie po raz kolejny. Demontując pompkę zgubiłem ten wałeczek. Nie przejąłem się tym bardzo i zmontowałem bez wałeczka. Działa super. Jeśli kogoś denerwuje, że leje jednocześnie do przodu i do tyłu, to zawsze można zakleić miejsce, w którym był wałeczek (przelot). Mam teraz dodatkową funkcję - mogę najpierw spryskać szyby, a potem włączyć wycieraczki. Nie wiem po co w ogóle zaprojektowali ten wałeczek.

PS. Renault powinno produkować komputery. Zawsze gdy naprawiam komputer, to zostają mi jakieś części, a komputer wciąż działa poprawnie.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem