Tylna belka

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez PanKot piątek, 29 kwietnia 2005, 12:18

już jest po zabiegu
Kangoorek stoi równo na 4-ech łapkach.
Oglądałem drążek. Pękł skośnie i w związku z tym wyraźnie było widać co tam sie dzieje w wnętrzu. Stwierdzam, że wyglądał jak nowy, ani śladu korozji ani wewnątrz ani na zewnątrz. Cały czarny (oksydowany czy jakoś tak - ale to nie farba). Oprócz tego, że był ułamany to jeszcze miał kilka pęknięć poprzecznych w okolicy złamania. Myślałem, że będzie skorodowany - a tu nic - jak nówka. Tak więc myślę, że rdza nic tu nie miała do rzeczy. Oczywiście na pewno nie zaszkodzi jak się zaślepi końcówki silikonem.
Całość kosztów = 650,-zł
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

tylna belka

Postprzez andzia piątek, 29 kwietnia 2005, 12:58

A ja ci dalem telefon do facia ktory ma tylna belke prawie nowa, ktora kosztuje okolo 1000,

KANGUS 1,4/99
Pozdrawiam Kocio
andzia
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez AdiK piątek, 29 kwietnia 2005, 14:41

PanKot napisał(a):.
Oglądałem drążek. Pękł skośnie i w związku z tym wyraźnie było widać co tam sie dzieje w wnętrzu. Stwierdzam, że wyglądał jak nowy, ani śladu korozji ani wewnątrz ani na zewnątrz. Cały czarny (oksydowany czy jakoś tak - ale to nie farba).

A nie pisałem ze nie przez rdze pękają.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez zuwik piątek, 29 kwietnia 2005, 17:32

Nio pisałeś, pisałeś :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

belka tylna cd...

Postprzez young sobota, 30 kwietnia 2005, 20:51

witam,
kolega poprosił o podwiezienie, wsiadł a tu trzask prask :roll: i kangurek siadł na prawą stronę (111 110 tys km) - doszedł do odbijaka gumowego. do domu dało sie dojechać (25 km). W domu okazało się że prawy drążek pękł wzdłuż i częściowo od strony koła 1 cm za welowypustem. Po zerwaniu osłony gumowej straszna korozja płatami się odrywała. Czeka więc mnie wymiana. Sprawdziłem z lewej strony a tam guma aż spuchnieta od korozji !!! Zerwałem ją drążek wygląda na cały - jeszcze. Zadecydowałem że wymienie obydwa. Jak nie dam rady wybić to wymienie całą belkę. Ale lepiej same drążki - zachowuje się współosiowość, nie demontuje zbędnych elementów, ma się pewność że wytrzyma kolejne parę lat. (nigdy nie wiadomo na jaką sie trafi belkę). Dam znać jak poszło, drążki nowe widziałem po 290 zł.
Young kangoo .......
young
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez PanKot sobota, 30 kwietnia 2005, 21:44

jeżeli na Allegro to są drążki pełne, czyli te, które nie pękają.
Drążki puste wewnątrz (drążone) są droższe).
powodzenia.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio niedziela, 1 maja 2005, 06:38

Joung napisał/a:(111 110 tys km)

Przy takim przebiegu, to w nagrodę ,fundnoł bym mu platynowe. :lol:

Powodzenia przy naprawie.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: belka tylna cd...

Postprzez kocio niedziela, 1 maja 2005, 19:27

young napisał(a):witam,
kolega poprosił o podwiezienie, wsiadł a tu trzask prask :roll: i kangurek siadł na prawą stronę (111 110 tys km) - doszedł do odbijaka gumowego. do domu dało sie dojechać (25 km). W domu okazało się że prawy drążek pękł wzdłuż i częściowo od strony koła 1 cm za welowypustem. Po zerwaniu osłony gumowej straszna korozja płatami się odrywała. Czeka więc mnie wymiana. Sprawdziłem z lewej strony a tam guma aż spuchnieta od korozji !!! Zerwałem ją drążek wygląda na cały - jeszcze. Zadecydowałem że wymienie obydwa. Jak nie dam rady wybić to wymienie całą belkę. Ale lepiej same drążki - zachowuje się współosiowość, nie demontuje zbędnych elementów, ma się pewność że wytrzyma kolejne parę lat. (nigdy nie wiadomo na jaką sie trafi belkę). Dam znać jak poszło, drążki nowe widziałem po 290 zł.
Young kangoo .......

Życzę ci powodzenia przy wybijaniu, ja swoich nie wybiłem kupiłem na razie nową belke rurowa bede mial czas to sie pomęcze.Chyba poprzedni właściciel wbił na siłę ani drgnął,jak wybijesz to daj znać jak to zrobiłeś.

Kanguś 1,4/99
Pozdrawiam Kocio
kocio
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot poniedziałek, 2 maja 2005, 06:56

skoro drążek i tak jest pęknięty to można obiąć a końcówkę potraktować ściągaczem śrubowym. Musi wyść.
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

tylna belka

Postprzez andzia poniedziałek, 2 maja 2005, 11:41

PanKot napisał(a):skoro drążek i tak jest pęknięty to można obiąć a końcówkę potraktować ściągaczem śrubowym. Musi wyść.

Masz rację nie pomyślałem o tym trzeba spróbować w ten sposób.
Pozdrawiam.

Kanguś 1,4/99 niebieski
andzia
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem