Witam ,czy od worzenia świeżego powietrza w przestrzeni bagażowej mogą popękać drążki? Bo od jakiegoś czasu słyszę dziwne stuki z tyłu , ale to napowno nie zawieszenie.
witajcie.... mój kangurek przysiadł na lewe tylne ...no cóż pękł lewy drążek (ten krótszy i pusty w środku) w stacji aso (Renault) zaśpiewali mi 1200 zł za wymiane .......no cóż zaparłem sie , a jak sie człowiek zaprze to coś z tego wyjdzie belka wyjęta trwało to 1wieczór dobre klucze 11 15 18 trzy śruby z każdej strony odłaczenie linek ręcznego i przewodów hamulcowych i już koszt ozł drążek zamówiony bedzie pojutrze (310 zł) ,,,a teraz pytanie za 100 pkt.. hm jak wyjąć i jak założyć nowy drążek ??takżeby się nie narobić prosze o rady...
rad się nie doczekałem,,,,,ale po paru problemach drążek wymieniłem gdyby ktoś miał problemy chętnie podziele się doświadczeniami ,,,,,,a cha nie wiem czy dobrze ustawiłem dzisiaj belke zamontuje to się okaże,,,,,podzielam uwagi wcześniejsze jest to zajęcie dla zawziętychi upartych,.
tzn miałem wyjąć częśc belki teraz widze ,że belki wcale wyjmować można by nie było ,,ale wydaje mi się ,że cieżko było by mi wybić drugą strone urwanego drążka od środka, a tak jak belka leżała na ziemi to były warunki komfortowe.. nowy drążek nabiłem dopiero po zamontowaniu belki spowrotem (bajecznie proste). Dodam bajecznie proste teraz ,wcześniej nie miałem takiego przekonania ,no ale trzeba się uczyć.
Witam
Mi drążki padły właśnie gdy miał około 150 tys
Teraz ma prawie 390 tys. i znów siadł trochę na lewą stronę do tego strasznie rypi na łożyskach tylnej belki. Drążki wyglądają na całe i zdrowe.
Ale za wymianę końcówek w serwisie życzą sobie 1200 PLN
Zamierzam sam pobawić sie w mechanika.
Ma ktoś może jakąś dokumentacje techniczną dotyczącą regeneracji tylnego zawieszenia (wymiana demontaż itd. )
Jeśli tak proszę o e mail: patralski@interia.pl