Kangoo 1,2 16v pomocy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Kangoo 1,2 16v pomocy

Postprzez gorus poniedziałek, 12 września 2011, 18:55

Witam, mam kangoo 1,2 16v , mój problem a raczej kangura polega na tym że traci moc, tak jak by wypadała mu iskra, zdarza się też ze chodzi znakomicie, auto potrzebuje codziennie do pracy, i jest to uciążliwie kiedy wsiądzie mi 4 ludzi na pokład kangur ma trud ruszyć, przerywa,dodam ze wymieniłem cewkę i raczej bez poprawy, świece nowe, z tego co zauważyłem to kable są jakieś klejone itp które idą do komputera,czy może być to także problem sondy lambdy? zauważyłem także ze gdy kangur przerywa to strasznie kopci na czarno tak jak by nie potrafił przepalić benzyny, chętnie oddał bym auto do mechanika ale potrzebuje je codziennie a nie mam innego,mój garażowy mechanik rozkłada ręce, jeżeli by ktoś miał jakiś pomysł proszę o pomoc, Pozdrawiam Kamil ;)
gorus
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kangoo 1,2 16v pomocy

Postprzez gorus poniedziałek, 12 września 2011, 21:15

nikt nie ma pomysłu?
gorus
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Szumak wtorek, 13 września 2011, 06:41

Najbardziej oczywiste odpowiedzi wykluczyłeś, podłącz do clipa, powinien pokazać co jest jeszcze nie tak.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez gorus wtorek, 13 września 2011, 07:23

dziś po pracy chce ruszyć kable, bo wydaje mi sie ze jakiś ma przebicie, mógł byś mi zrobić ze 2 zdjęcia kabli które idą do cewki i kompa?
gorus
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez gorus wtorek, 13 września 2011, 18:56

witam, chciałem dziś dojść do przepustnicy, kiedy okręciłem korektor ssacy byłem bardzo zdziwiony, cała komora gdzie przepustnica zassysa powietrze była w oleju, było go z 0,5litra, wyczyściłem wszystko i złożyłem do kupy, pozostaje wymienić filtr bo jest cały w oleju,nie wiem czy to jest przyczyną bo słychać jak by kangur jeszcze przerwał kilka razy, ale jest duża poprawa, czy ktoś wie co jest przyczyną zbierania się tam aż takiej ilości oleju i czy to przeszkadza przepustnicy?
gorus
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass środa, 14 września 2011, 10:21

Prawdopodobnie to olej z odmy, czyli odpowietrzenia skrzyni korbowej. Sprawdź za jakiś czas. Jeżeli będzie go znów dużo to znaczy że masz duże przedmuchy na cylindrach :arrow: silnik wymaga remontu, a co najmniej sprawdzenia kompresji.
Oczywiście, że duża ilość oleju przeszkadza. Po pierwsze przepustnica nie może pracować dobrze jak jest brudna, a po drugie olej zatyka pory filtra i ten nie nadąża filtrować powietrza i jest go za mało. Po prostu silnik się dusi.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Powrót do Pytam