Tak jak napisałem wyżej mój Skoczek naprawiony a teraz napisze wszystko co wyszło podczas naprawy: po pierwsze moja belka skrętna nie jest 4-drążkowa tylko mam belkę rurową i to już sam zauważyłem jak się położyłem pod autko. Z tego co przeczytałem na innych postach dowiedziałem się że ta beleczka jest bardziej wytrzymałą i przysparza mniej problemów, prawda to? Jak na razie moja belka wygląda ok i nie widać jakiś niepokojących rzeczy, ale dla świętego spokoju bliżej wakacji postaram się zobaczyć bliżej co tam u niej słychać.
A teraz amorki: okazało się że przejechane mają około 30 tys. km a nie 50:P i okazało się że są jeszcze objęte gwarancją dlatego jutro postaram się odwiedzić sklep gdzie zostały zakupione i zobaczę co mi powiedzą- mam dowód zakupu i zdemontowane amorki. Z tego co poszukałem w internecie i innych forach okazało się że moja przypadłość zużycia się przedwcześnie silenblocków nie jest odosobniona.Wiele osób pisało że miało podobne problemy już po 15 tys. km i to również w innych markach i modelach, mówię oczywiście o moroe gazowych.Trochę mnie to uspokoiło ale również zmartwiło ponieważ zmusiło mnie to wydania ponownej kasy na coś co powinno jeszcze długo posłużyć, no nic ale może jutro uda mi się coś wskórać.
Aktualnie założyłem amorki Sacha gazowe do wersji o podniesionej ładowności czyli takie jak powinienem mieć, zdecydowałem się na właśnie takie aby podczas odpukać awarii producent się nie doczepił że założone są amorki nie to tej wersji. Amorki spisują się świetnie i faktycznie nie są za twarde, poprostu moje stare już nic nie działały i powodowały podskakiwanie tyłu samochodu.
Tak więc polecam wszystkim amorki Sacha, będę zdawała relacje po jakimś czasie użytkowania ale mogę powiedzieć że do tych co mam na przodzie czyli moroe czuć zdecydowana proprawę i jeżeli tylko miałby wolne środki to najchętniej te też bym wymienił

Z góry dziękuje Szumakowi i Lucassowi za zainteresowanie, pomoc, doradzenie i poświęcenie czasu:) Zdam relacje oczywiście jeszcze co udało mi się wskórać z gwarancją na amorki które wymontowałem