Zapasowy kluczyk

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Zapasowy kluczyk

Postprzez edpawel poniedziałek, 11 marca 2013, 19:34

Witam ,ja bym polecał , kupic używany kluczyk z anglika lub rozbitka i zakodowac immo , centralny , oraz alarm... głównie chodzi mi o elektronike z tego kluczyka bo sam grot czy obudowe to można dokupic łatwo , ten inny kluczyk masz pewnie z jakiegoś innego renault , ale może da sie go zakodować aby immo i centralny działało... ale może tak byc ,że poprzedni własciciel własnie chciał wykorzystać ten kluczyk aby wykorzystac elektronike z tego kluczyka aby wgrac kod z twojego orginalnego kluczyka :twisted:

Wpierw radziłbym aby pójść do człowieka który dorabia/koduje klucze do aut i aby skopiował z orginalnego kluczyka kod ( immo,alarm,centralny ) na twój nie orginalny kluczyk i zobaczyc czy wtedy działa i czy jest tak samo zakodowany a jezeli niebedzie działało to poszukaj używanego kluczyka z kangoo z elektroniką i spróbuj zakodować go do swojego auta... Takie jest moje zdanie pozdrawiam :D

PS>Daj znać jak coś będziesz działał , sam teraz nie mam otwierania centralnego z kluczyka i denerwuje mnie to ostatnio bo gdy biore pare wytłaczanek jajek , albo jakąś skrzynke to mam zajete ręce i niemam jak zamknąc auta , wtedy musze kłaśc te żeczy na ziemi albo na dachu auta :evil: , a tak bym tylko przycisną guziczek w kluczyku i skoczek by był zamknięty.... :twisted:(aktualnie jeżdze na orginalnym kluczyku ale guzik w nim niedziała od centralnego , kiedys kleiłem taki mały guziczek na płytce ale po miesiącu sie popsuło)
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak :P
Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...
edpawel
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Zapasowy kluczyk

Postprzez Compadre sobota, 6 kwietnia 2013, 22:04

Nie kupój metalowego grota bo drożej cie wyjdzie. Może zdażyć się że policzą cię za samo wycięcie tylesamo co razem z grote. Idz do punktu dorabiania kluczy i dorób grot. osztuje 20-25zł i najpierw sprawdź czy odpala. Jak nie idpala to 50zł pestka immo TP05 i bedzie palił. Potam sprawdz pilot centralnego. Jak dioda nie świeci to może być mikrowłącznik. Jak świeci to bateria lub synchronizacja.
KANGOO 99 1.4 8V benzyna
Compadre
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam