ELEKTRYCZNA POMPA WSPOMAGANIA (potrzebne informacje)

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

ELEKTRYCZNA POMPA WSPOMAGANIA (potrzebne informacje)

Postprzez sima105 sobota, 6 października 2012, 17:41

Witam wszystkich forumowiczów , jestem nowym posiadaczem samochodu marki Renault Kangoo.
Przejdę do sedna mojego problemu. Zakupiłem "skoczka" z niesprawnym wspomaganiem, wiec postanowiłem jak najszybciej to naprawić. Odwiozłem samochód do pewnego mechanika który najpierw powiedział ze problemem może być przekaźnik , jak się okazało w trakcie do pompy wspomagania nie dochodził prąd (przerwany przewód). Po naprawie wszystkiego okazało się ze pompa nie ruszy. Odwiozłem samochód do mechanika specjalizując się w regeneracji takich pomp jednak po odkręceniu okazało się ze pompa jest przegnita i niezdatna do dalszego urzytkowania. Okazało się ze jest to pompa elektryczna, wziolem się za poszukiwanie owej pompy na rożnych serwisach aukcyjnych,autozlomach itp. Po obdzwonieniu około 30 numerów okazało się ze nikt takiej pompy nie posiada. Wiec mam następujące pytania:
1. Od którego i do którego roku była montowana elektryczna pompa wspomagania w Kangoo?
2. Czy taka pompę można spotkać w innych samochodach?
3. Jeżeli ktoś posiada jakaś aukcje z taka pompa , bądź wie gdzie mogę ja kupić bardzo proszę o kontakt Pw.
Dane mojego kangóra:
Silnik: 1.9 D
Rok produkcji: 1997
sima105
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: ELEKTRYCZNA POMPA WSPOMAGANIA (potrzebne informacje)

Postprzez Lucass niedziela, 7 października 2012, 09:16

Pompy elektryczne występowały w pełnym zakresie rocznikowym. Najczęściej w 1,5 dCi. Co do konkretnej konfiguracji, to trudno powiedzieć, bo zdarzały się najprzeróżniejsze. Najczęściej występowała w samochodach z klimą W innych modelach pewnie też, np w Clio czy megankach napędzanych tymi samymi silnikami.
Skontaktuj się z użytkownikiem Brada. Zajmuje się zawodowo regeneracją pomp. Niejednemu już pomógł.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez mephisto środa, 24 kwietnia 2013, 19:59

Koledzy mam problem podczas wymiant szczotek uszkodziła mi się ta blaszka ślimakowa ktoś wie gdzie taka dostanę
mephisto
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez skawina środa, 24 kwietnia 2013, 21:06

Chodzi Ci o sprężynę? Spróbuj od jakiegoś rozrusznika. Podjedź do jakiegoś mechanika z całym szczotkotrzymaczem i na pewno zaradzi. Nie musi być identyczna, byle by szczotke dociskała.
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam