Dziś w swoim skoczku wymieniałem półosie z lewej i prawej strony,i dostrzegłem że lewa półoś (od kierowcy) ma bardzo duże drgania od strony skrzyni,jakby nie była dobrze ustawiona na środku i słychać chrobotanie. Co może być przyczyną ? Dwa razy ją dziś poprawiałem myśląc że może coś nie tak zrobiłem,a nie pierwszy raz to robię ale problem nie znikł.Nie czuć tego w czasie jazdy ale jak podniosłem skoczka na lewarku z przykręconym kołem i włączyłem bieg to bardzo mocno targa półośką .
Kangoo 1.9 "kadzidełko"D65, 1998 r +dwie poduchy+elektryczne szyby+wsp.kierownicy+hak+halogeny przeciw mgłowe+belki dachowe+halogeny drogowe+obrysówki boczne i dachowe CB radio President LINCOLN + Leem at 2001 turbo w dziurce+FD 2060
Kurcze poważnie mówisz ,czyli mam się nie martwić i spać spokojnie?
Kangoo 1.9 "kadzidełko"D65, 1998 r +dwie poduchy+elektryczne szyby+wsp.kierownicy+hak+halogeny przeciw mgłowe+belki dachowe+halogeny drogowe+obrysówki boczne i dachowe CB radio President LINCOLN + Leem at 2001 turbo w dziurce+FD 2060
Dzięki już zaglądałem za skrzynią biegów ufff idę piwko sobie strzelę (bezzalkocholowe) Pozdrawiam!!!!
skawina ,kolego sympatyczny jednak okazało się że moja półoś jest krzywa,założyłem półoś od twingo bo innej używanej nie mogłem znaleść i wczoraj na podwórku mi się ukręciła po dwóch tygodniach jazdy .Wrzuciłem poprzednią aby mieć zdrowego kangura na święta .Koledzy jaką nową półoś kupić żeby mieć spokój bo już do takiej wprawy doszedłem z wymianą że niedługo chyba ogłoszę zawody zmieniania półosi na czas
skawina spokojnie nie mam nic do Ciebie,odpowiedziałeś ,chciałeś mnie uspokoić kto by przypuszczał że półośka będzie naprawdę krzywa .Muszę kupić nową tylko nie mam pojęcia jaką?
Tak tamta była używka zresztą już nie pierwsza .Miałem też nową ,zimą poszła osłona a latem się rozypał przegób kosztowała 160 zł muszę coś namierzyć żeby pośmigać troszkę dłużej niż pół roku