Nie taki straszny kangur.... Pytania- profilaktyka.

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Nie taki straszny kangur.... Pytania- profilaktyka.

Postprzez sativ piątek, 13 lutego 2015, 16:50

Dzięki ! ;) Za ok. 2 tygodnie działam.

Z innej beczki- wiecie że kangoo I ma wbudowany termometr?

Przy temperaturach poniżej 1*C, przy naciskaniu hamulca włącza się kontrolka światła przeciwmgielnego. Powyżej, problem występuje tylko jak jest bardzo mokro....

...Chyba czas znowu przejżeć mase w tylnych lampach... Gdzie jeszcze są podpięcia do masy- w progach tylnych drzwi?
1.2, 8v, 2000r. Na bogato z szyberdachem.
sativ
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Stiopa piątek, 13 lutego 2015, 17:00

Albo wilgoć powoduje zwarcie i oprócz zaświecenia hamulca zaświeca się też halo.
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r
Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Stiopa
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez czarek0402 sobota, 14 lutego 2015, 15:56

Jak naciskasz hamulec i zapala się, żarzy jakaś kontrolka np. świateł przeciwmgielnych tylnych to raczej szukaj problemu z tyłu przy lampie. Tak samo z migaczem, włączasz daną stronę, widać i słychać miganie, naciskasz hamulec, a częstotliwość migania przyspiesza, nie słychać go, robi się dyskoteka to szukaj w lampie na tej stronie. Ogólnie masy przy lampach, przy aku, silnika ze skrzynią sprawdź, piny i gniazda we wielowtykach lamp, tylko nie na napięciu, bo może zrobisz zwarcie, spalisz bezpiecznik, uszkodzisz przekaźnik. Już nie pamiętam, ale kiedyś raz po użyciu spryskiwacza, jak włączyłem wycieraczki, włączały się awaryjne, zamykały się zamki ... wilgoć, snadź robi swoje. ;)
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia strona

Powrót do Pytam