Kontrolka świec żar., głośniejsza praca, cięższe odpalanie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Kontrolka świec żarowych + głośniejsza praca

Postprzez droidboo czwartek, 27 sierpnia 2015, 21:34

Auto wróciło od mechanika. Usterka zdiagnozowana, we wtrysku na drugim cylindrze coś się stało z cewką, która robiła zwarcie, co z kolei powodowało przestawianie się wyprzedzenia kąta wtrysku ---> głośniejszą pracę, gorsze odpalanie, świecenie kontrolki. Wtrysk wymieniony na nowy, auto chula (odpukać) jak nowe :) Koszt usługi wraz z wtryskiem 800zł. Stary wtrysk zabrałem. Nie lał, więc chyba wystarczy wymienić zaworek. Ktoś się orientuje, jaki to koszt?

Jestem bardzo zadowolony z Pana Mechanika :) Rzetelny, uczciwy. Opinie się sprawdziły:) Jakby ktoś potrzebował we Wrocławiu, to pytać śmiało :)

W weekend mam traskę około 500km. Jak się nic nie wydarzy, to w przyszłym tygodniu może wymienię filtr paliwa.

Taka prośba do Moderatora, jeżeli to możliwe, to do tytułu topica może by dodać "+ cięższe odpalanie", tak, żeby jak ktoś szuka po topicach było mu łatwiej znaleźć.
droidboo
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Kontrolka świec żar., głośniejsza praca, cięższe odpalan

Postprzez Muminss piątek, 28 sierpnia 2015, 12:14

Jaki to mechanik? Może przez 3/4 życia mojego skoczka serwisowałem go w złym miejscu ;)
Bardzo niska kwota za nowy wtrysk z wymianą, wszędzie straszą, że to przynajmniej wydatek rzędu 1200.
2006 dci 85 Stardust
174kkm pyknęło:)
Muminss
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kontrolka świec żar., głośniejsza praca, cięższe odpalan

Postprzez droidboo piątek, 28 sierpnia 2015, 14:09

Ulica Lewa 2, boczna kosmonautów. Podobno mną tej lokalizacji od niedawna urzęduje:)

1200zł??!! Wtryski nowe we Wrocku widziałem za 600zl. U mnie teraz wtrysk kosztował 650zl, 150zl robocizny. W kangurze wymienić wtrysk, to chwilka roboty jest. Nie mam pojęcia za co ktoś miałby wziąć 1200zl.
Generalnie cena tych wtryskiwaczy się nie zmienia. Poprzedni, który był wymieniony jakieś 7lat temu też kosztował 600zl :)
droidboo
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia strona

Powrót do Pytam