Szum podczas jazdy

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Szum podczas jazdy

Postprzez Mexter poniedziałek, 21 września 2015, 14:41

Witam,
W moim kangurze ostatnio zaczęło coś szumieć podczas jazdy.Po kilku dniach doszło tłuczenie wiec wymieniłem łożysko w kole i tłuczenie ustało jednak szum nadal jest. Zaczyna szumieć dopiero po przejechaniu około 200-300 metrów. Jest to jednostajny szum na każdym biegu. Podczas zmiany biegów również szumi tak samo. Od czego zacząć? Skrzynia biegów czy coś innego?
Mexter
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Szum podczas jazdy

Postprzez Tomek730 wtorek, 22 września 2015, 19:48

mam ten sam problem...
"szum" ( bardzo podobnie jak odgłos najechania na pasy na autostradzie) pojawia się po przejechaniu czasami 10, czasami 15 km. Na luzie nie slychać, więc stwierdzam, że coś z skrzynią. Ostatnio po przejechaniu 60 km "szum" nie pojawił się, jednak na drugi dzień po 10 km znów.
"Szum" jest przerywany tzn. poszumi 3 km, przerwa, 2 km, przerwa, 500 przerwa, 1 km przerwa itd...

Może ktoś już miał podobny problem ??
Tomek730
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Szum podczas jazdy

Postprzez Mexter czwartek, 24 września 2015, 14:56

U mnie wygląda to tak samo. Na luzie nie szumi bo nie ma obciążenia skrzyni biegów. Rozmawiałem ze znajomym który trochę się orientuje i mówił że może szumieć dyfer w skrzyni. Mechanik za wyciągniecie i naprawienie skrzyni powiedział 500zł + materiał. Czy to dobra cena?
Mexter
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam