Silnik umarł! (we Francji!!)

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Silnik umarł! (we Francji!!)

Postprzez dawudzik niedziela, 21 czerwca 2009, 19:22

A co do ubezpieczycieli. Najważniejsze że Awaria jest BE! , a Kolizja OK. Trzeba było w coś uderzyć ponieważ większość ubezpieczycieli nie ubezpiecza awarii samoistnych, czego ja zupełnie się nie spodziewałem. Natomiast w przypadku kolizji wypłacą ci ubezpieczenie. Ale weź i przywal w coś!
silnik 1.4 8v rocznik 2000.
dawudzik
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez AdiK niedziela, 21 czerwca 2009, 19:38

PZU wypłaciło mi odszkodowanie za wymiane silnika po zassaniu wody a u ciebie wystarczyło przywalić kamieniem w miskę.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez wareks niedziela, 21 czerwca 2009, 23:35

Tak sobie czytam i mam coraz większe obawy co do wyjazdu na wczasy moim autkiem. Tym bardziej że skończył już 10 roczek na liczniku będzie niedługo 280000 km i raz na 1000km muszę mu robić nalewkę z jednego litra oleju 15W40.W ubiegłym roku odwiedziliśmy Chorwację i wszystko poszło jak należy.Teraz jak czytam przeróżne fora na temat ubezpieczenia w podróży i problemów jakie ludziska mają z odzyskaniem jak by nie było swoich pieniędzy to ręce opadają.
A Chorwacja nadal kusi ;)
Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia z którymś z ubezpieczycieli w wypadku awarii za granicą a jeżeli tak to jaka to firma :?:
Pozdrawiam
Privilege 1.6 16V 105 AUTOMAT 2009
wareks
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Szumak poniedziałek, 22 czerwca 2009, 07:52

http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/samochodowe/index.html#tabs=7
Opcja zwrotu za sprowadzenie samochodu z zagranicy tylko w najdroższym pakiecie. Pewnie taniej wyjdzie telefon do znajomego z lawetą ;)
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez agaimariusz poniedziałek, 22 czerwca 2009, 18:18

Z autami które skończyły 10 lat jest ogólnie problem bo rzadko się trafia ubezpieczyciel który chce ubezpieczyć takie auto. Ja miałem bardzo niemiłe niespodzianki z Alianzem (mimo pełnego pakietu odmówiono pomocy bo odległość była mniejsza niż 30 km od miejsca zameldowania) teraz mam CU i pakiet max przy asistance na Europe + rozszerzenie na kraje na południe (brak AC) jak będzie czas pokaże choć mam nadzieje że nie będę musiał korzystać i tego Wam też życzę.
1.2 litre 8v petrol engine 60bhp & 1 donkey
przygarnięty na emeryturę

wszystkie Panie zapraszamy na naszą stronę http://www.agamar-rajstopy.home.pl

Kupiłem olej Liqui Moly w firmie Oil Center Jacek Wruszak - to był błąd - nie powielajcie mojego błędu!!!!!
agaimariusz
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez dawudzik piątek, 10 lipca 2009, 22:06

Witam. Ja jestem świeżo po wymianie silnika. Wczoraj odebrałem samochód. W moim przypadku trzeba było wstawić dokładnie taki sam silnik. Dokładnie!. Mam zamontowany jest silnik 1,4 8V o oznaczeniu E7J. Jest jeszcze silnik 1,4 8V o oznaczeniu K7J i silników tych nie da się zamienić ponieważ różnią się kilkoma szczegółami, a największy z nich to miska olejowa która nie da się zamienić. Jest po prostu totalnie inna. Uważajcie użytkownicy kangurów z silnikami E7J, trudno dostać taki silnik. K7J jest dużo.
Mnie silnik kosztował 1500zł + robocizna 300zł. Za remont (bardzo poważny) gość zaśpiewał 2800zł.
silnik 1.4 8v rocznik 2000.
dawudzik
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia strona

Powrót do Pytam