Jak ograniczyć apetyt skoczka

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Jak ograniczyć apetyt skoczka

Postprzez Szumak piątek, 28 sierpnia 2009, 12:28

ART, że tak zapytam jeszcze bo nie daje mi spokoju to co napisałeś.... czy na benzynie też masz takie duże spalanie?
Bo jeżeli różnica między benzyną a LPG jest spora to przyczyną może być zła regulacja krzywej wtrysku na komputerze i/lub zły dobór dysz wtryskowych dla gazu? W każdym razie mi wydaje się to nienormalne przy tym silniku.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Re: Jak ograniczyć apetyt skoczka

Postprzez czART niedziela, 30 sierpnia 2009, 21:51

kucanty napisał(a):...bo w trawie nie widać! :lol:

Hmm... :d Pewnie coś w tym jest :D

Szumak napisał(a):ART, że tak zapytam jeszcze bo nie daje mi spokoju to co napisałeś.... czy na benzynie też masz takie duże spalanie?
Bo jeżeli różnica między benzyną a LPG jest spora to przyczyną może być zła regulacja krzywej wtrysku na komputerze i/lub zły dobór dysz wtryskowych dla gazu? W każdym razie mi wydaje się to nienormalne przy tym silniku.

Nie zrozumiałem co powiedziałeś :mrgreen:, ale sobie wydrukowałem i pojadę z tym do gazownika :D DZIĘKI ZA TROSKĘ (Renia się zarumieniła) :D
Napiszę o wynikach ja wrócę z fjordowych wojaży :D
A tak poważniej ;) to myślę, że faktycznie jest coś nie tak, bo Renia ma spadki mocy (pojedzie wtedy tak do 100km/h max) i pokazuje się wtedy "migający pomarańczowy sliniczek. Nie pomaga przełączanie na benzynę - nawet jest gorzej, jakby zalewało silnik (drastycznie spada prędkość i moc).

czART :evil:

Zamiast pisać post pod postem (swoim), używaj przycisku "EDYTUJ" (admin/mod)
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Poprzednia strona

Powrót do Pytam