No to kupiłem sobie kangurka....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: No to kupiłem sobie kangurka....

Postprzez eworks środa, 6 stycznia 2010, 22:43

Co do VW to stanę w jego obronie bo mam golfa z 2003r i problemy jakie tu opisujecie z dieslami w nim nie występują, a ma już przejechane 210000km. VW mają to do siebie, że są bardzo przewidywalne, jak się coś uszkodzi to już wiadomo ci i nie trzeba dużo szukać. pozatym to auta bardzo dopracowane pod względem szczegółów.. (nie psują się pierdoły). Mankamentem może być drogi serwis i części jeżeli chodzi o TDI. Co do deski moim zdaniem jest bardzo czytelna i spasowana, zresztą dobrze wykonana. Mam tez Pługa 206 SW od nowości z salonu więc mam porównanie. Po 2 latach uszkodziła się taśma od poduszki jakieś tam włączniczki, zamek klapy i kilka jeszcze "pierdół" - najechane ma 100000km i na zawieszenie nie mogę narzekać.

Co do dziwnych buczeń w zimę i trykania wentylatora, to normalne... w miare ;-) Zobaczcie jak w takiej temp wszystko się "kurczy" - wszystkie paski są bardziej napięte niż normalne.

Do wszystkich nasluchowców ;-) - Proponuje nie szukać problemu tam gdzie go nie ma!

Pozdr.
eworks
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Tomazs środa, 13 stycznia 2010, 14:38

Bullitt napisał(a): Dzisiaj tez zmarzła mi lewa noga :lol: Ogromną wadą jest tez brak dystrybucji ciepłego powietrza do tyłu - wiedza o tym podróżujący z dziećmi.

Potwierdzam, mam te same spostrzeżenia. Dobrze grzeje dopiero po około 10km jazdy, ale lewa noga i tak marznie.
Kangoo 1,5DCI 80KM Privillege, 2003r.
Tomazs
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez czART niedziela, 17 stycznia 2010, 12:43

Jest na forum jeden kolega od klimatyzacji :mrgreen: to może wymyśli jakąś "rurkę", "przedłużkę" czy inne ustrojstwo, którego dołożenie na wylot powietrza na nogi pomoże w likwidacji problemu. Ja również to zauważyłem, ale mam dużą tolerancję, bo ile jeździmy w czasie kiedy temperatura jest poniżej "-" ? Miesiąc?

Zawsze można założyć wełnianą skarpetę na lewą a sandałek na gołą prawą nogę, hehehe (taki sobie żarcik)...

czART :twisted:
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez piotrson wtorek, 26 stycznia 2010, 10:41

To ja też dodam coś od siebie koledzy dobrze tu piszą u mnie jest to samo nawiew na nogi to w kangurku troszkę lipa ale za te pieniądze to jest bajka :lol: Jakiś czas temu jeździłem volvo FH 12 tam też miałem ten problem ponieważ w Volvie byłem więcej jak w domu to zrobiłem mała przeróbkę kupiłem spiromatkę i trójnik sztywny do wentylacji i przerzuciłem sobie na druga stronę. Zrobienie tego może 40 minut, w skoczku też by się znalazło miejsce a rurki, od kanalizy można użyć. Nie wiem jak białe ale szare to dopiero od +70 się zniekształcają i nie są łatwopalne...... ale ile tych mrozów czy to ma sens, może jak ktoś dużo jeździ.... ale teraz zakładać :( brrr zimno
piotrson
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez czART niedziela, 31 stycznia 2010, 10:53

No ale Ty Piotrson to chyba dłużej jeździsz w zimie? ;)

czART :twisted:
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Poprzednia strona

Powrót do Pytam