montaż alarmu

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

montaż alarmu

Postprzez jurekkiler sobota, 27 lutego 2010, 21:31

witam. Niestety zepsuł się mi jedyny kluczyk/pilot do mojego kangoo, wszelkie próby jego odratowania nie pomogły. Zdecydowałem się na zakup prostego alarmu aby pilotem z alarmu wł/wył fabryczny centralny zamek. O ile z podłączeniem masy, + 12v i reszty nie mam problemu to z podłączeniem alarmu do fabrycznej centralki jest kłopot. Wiem że jest ona pod licznikiem ale przewodów jest tam chyba ze 20. Nie wiem nawet czy w kangoo jest sterowanie masą czy plusem. Poniżej wkleiłem schemat od alarmu:
Obrazek
gdyby ktoś miał jakięs cenne wskazówki to byłbym bardzo wdzięczny. pozdrawiam
jurekkiler
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: montaż alarmu

Postprzez michalxtreme sobota, 27 lutego 2010, 22:11

Jeżeli masz wstawioną (stary alarm kobre) to radzę wyjąć i wsadzić wszystko nowe.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez jurekkiler sobota, 27 lutego 2010, 22:21

a jak poznań czy to cobra? ja znalazlem ten sterownik pod licznikiem ( niebieska wtyczka)
jurekkiler
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michalxtreme sobota, 27 lutego 2010, 22:26

Powinno pisać.Nie pamietam dokładnie jak było w moim.Miałem podobny problem ale u mnie zwariował do tego stopnia że włączał sie kiedy chciał i zamykał/otwierał samochód tak samo. Wywaliłem całość i wsadziłem CarProtect BX-5000.Działa bez zarzutu.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme

Powrót do Pytam