Hey!
Jak będziesz przestrzegał regularnych wymian materiałów eksploatacyjnych takich jak olej, filtry oleju i paliwa a Skoczek ładnie odwdzięczy się bez awaryjna pracą. Silnik jeszcze przed modyfikacją na DCI i ja sobie chwale mam spokój z wtryskami.
Jeśli dopiero co kupiłeś to wymień olej, filtr paliwa i oleju, powietrza, filtr kabiny, zazwyczaj poprzedni właściciele mają gdzieś filtry powietrza szczególnie a to ważne dla silnika.
Spalanie silniczka w trasie 4,5 - 5 w trybie mieszanym koło 6 dla mnie ekonomiczny w tej pojemności.
U mnie na początku uszkodzeniu uległy uszczelki turbiny z powodu tego że poprzedni właściciel sam grzebał i zle pozakładał obejmy na przewody i po prostu turbina pracowała niezgodnie z specyfikacją stąd ten problem. Po naprawie wymianie uszczelek i prawidłowym podłączeniu już 1,5 roku wszystko ok
Do silnika nie mam żadnych zastrzeżeń kompletnie nic się z nim nie dzieje a przebieg już nie mały

Ostatnio padła pompa wody ale już po prostu się zużyła koszt zamiennika najtańszego 40 zł ja założyłem DOLZ koło 80 zł i to na tyle

Pozdrawiam!