Witam , jeżeli to autko posiada klimatyzacje to na 99% posiada pompe wspomagania elektryczna... Ja mam pompe wspomagania elektryczna(klimę też ale niedziała, dziurawa chłodnica i brak gazu) , gdy regenerowałem przewody z pompy wspomagania i maglownicy poniewarz cześć metalowa była zgnita z rdzy... , facet który mi zakuwał niekazał wymieniac tej czesci która jest podłaczona bezposrednio pod pompe , czyli jakies 20cm (przewód cisnienia, nie powrotny),, poniewarz w tej czesci jest zamontowany tzw dławik(jest to przewód który jest wzmnocniony (obwinięty w środku) taką mewtalową sprężyną która ma zapobiegac tzw brzęczeniu ( jak by pszczoła leciała w aucie ), ponoc jest to strasznie głośne i męczące gdy niema tego zabezpieczenia.
Wymieniłem praktycznie cały przewód oprócz końcówek i tego 20cm fragmentu... , przewód powrotny całkiem nowy oprócz koncówki do maglownicy...
PS: mam nadzieje ,że ktoś w temacie wie oco mi chodzi i komuś sie to przyda ,być może to jest przyczyną tego brzęczenia u kolegi wyżej... (zakład w którym zakuwałem węże jest sporym zakładem , wszystko zakuja co im sie zleci

, także pewną wiedzę posiadają i wierze w to co mi doradził ten sprzedający
myśle ,że w samej pompie nic nie powinno brzeczeć (sam regernerowałem u siebie silniczek i rozbierałem pompe sprawdzajac jej stan , takze mysle ,że sama pompa jest niezniszczalna poniewarz jest to pompa zebata , u siebie nie zauwarzyłem zuzycia pompy wogóle a mam 240tyś km przejechane...) , chyba ,że ewentualnie silniczek szfankuje , to >>>może<<< takie odgłosy wydawac , ale tego nie wiem ...
pozdrawiam wszystkich

skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...