na takie diagnozy Tutaj musisz poczekać chwilę aż Kogoś coś olśni (nawet jak mało prawdopodobne się wydaje)

a na naprawę przez forum - no trochę dłużej, bo cuda zajmują te przysłowiowe 5 minut

MiGo napisał(a):Zmiany ciśnienia chyba mogły "bujać wskazówką", chyba że się mylę.)
Lucass napisał(a):(...) No i cały układ się zapowietrzał. A od zapowietrzenia do wahań wskazówki już tylko krok
MaciekR4 napisał(a):obudowa termostatu - masz skręconą na 2 śruby, czy jednorazową zgrzaną ( ja miałem ten drugi wariant i wymieniłem na skręcaną)...możesz spróbować zdjąć te rurki z obudowy termostatu i założyć je ponownie na skręcane opaski - zobaczysz wtedy, czy nie są sparciałe i dlatego puszczają oraz po założeniu opasek na nowo może przejdzie cieknięcie...
szkoda, że Piaseczno ma najbliższy most do Otwocka w G. Kalwarii...taki na wysokości Konstancina i Józefowa byłby idealny - żeby samemu rzucić na to okiem
MaciekR4 napisał(a):no właśnie...coś za duża ta "rozszerzalność..."...
Lukass - ja u siebie wlałem na max płynu po wymianie termostatu i nie podchodzi mi wyżej jak 1-3cm od kreski poziomu max.
coś mi tu pachnie uszczelką lub głowicą do zrobienia, bo inaczej tego nie wytłumaczę...ew. przytkane jakieś kanały lub rury i stąd takie ciśnienie i rośnięcie płynu w zbiorniczku - nie powinien wyjść górą przy dobrym układzie i dobrze odpowietrzonym
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości