zagadki związane z silnikiem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: zagadki związane z silnikiem

Postprzez Lucass piątek, 22 października 2010, 10:23

Tak na marginesie, to czujniki są w progach, a raczej w słupkach środkowych na dole (przednich drzwi) i w panelach ze stykami (tylnych drzwi), a nie w drzwiach. :)
A masz lampkę w bagażniku? Tzn taką małą w boczku po lewej stronie nad nadkolem.
I jak się ona zachowuje? Normalnie powinna się zapalić po otwarciu drzwi (niekoniecznie klapy) i zgasnąć albo po kilku minutach od ich zamknięcia albo przy uruchomieniu silnika, względnie zamknięciu centralnego.
@bogdan02
Kontrolka poprawnie sygnalizuje, więc to raczej nie czujnik w klapie.

EDIT:
Właśnie sprawdziłem empirycznie.
W środkowym położeniu lampka pasażerów zapala się po otwarciu drzwi, a po ich zamknięciu po kilkunastu sekundach powoli gaśnie.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez metik piątek, 22 października 2010, 17:35

więc tak :).....
Lampki już działają , winien włącznik tych lampek przednich .... kontrolka świec już gaśnie , winna kostka od potencjometru przyśpieszenia ..... i zostaje silnik , ale to już opowiem jak się ściagnie głowice ....

Dzięki Panowie :)
metik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez metik sobota, 30 października 2010, 16:07

no i kupiłem silnik bez osprzętu..... mechanik wymienił go, założył nowy rozrząd i pompę wody a reszta ze starego.... wtryski itd. , problem w tym , że nie może go teraz odpalić ... ktoś robił wymiankę i ma jakieś sugestie ? Myślałem , że dzisiaj będe już nim śmigał ale cóż .... na razie lipa
metik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam