Witam ,ja bym polecał , kupic używany kluczyk z anglika lub rozbitka i zakodowac immo , centralny , oraz alarm... głównie chodzi mi o elektronike z tego kluczyka bo sam grot czy obudowe to można dokupic łatwo , ten inny kluczyk masz pewnie z jakiegoś innego renault , ale może da sie go zakodować aby immo i centralny działało... ale może tak byc ,że poprzedni własciciel własnie chciał wykorzystać ten kluczyk aby wykorzystac elektronike z tego kluczyka aby wgrac kod z twojego orginalnego kluczyka
Wpierw radziłbym aby pójść do człowieka który dorabia/koduje klucze do aut i aby skopiował z orginalnego kluczyka kod ( immo,alarm,centralny ) na twój nie orginalny kluczyk i zobaczyc czy wtedy działa i czy jest tak samo zakodowany a jezeli niebedzie działało to poszukaj używanego kluczyka z kangoo z elektroniką i spróbuj zakodować go do swojego auta... Takie jest moje zdanie pozdrawiam

PS>Daj znać jak coś będziesz działał , sam teraz nie mam otwierania centralnego z kluczyka i denerwuje mnie to ostatnio bo gdy biore pare wytłaczanek jajek , albo jakąś skrzynke to mam zajete ręce i niemam jak zamknąc auta , wtedy musze kłaśc te żeczy na ziemi albo na dachu auta

, a tak bym tylko przycisną guziczek w kluczyku i skoczek by był zamknięty....

(aktualnie jeżdze na orginalnym kluczyku ale guzik w nim niedziała od centralnego , kiedys kleiłem taki mały guziczek na płytce ale po miesiącu sie popsuło)
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...