woda pod wykładziną

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez KiK wtorek, 5 września 2006, 21:02

Ja mam tak samo jak PanKot - woda raczej dostaje się skąd inąd. Choć po uszczelnieniu anteny mniej już jej mam na podłodze :roll:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Rycho środa, 6 września 2006, 11:41

A ja nie mam wody pod wykładziną :!: :!: :D :D :D

Ale Pan Grzegorz (dzięki PanieKocie za namiar), mechanik powiedział, że zazwyczaj problem z wodą wynikał ze złego spasowania blach między lewym przednim nadkolem a przestrzenią na nogi kierowcy. Dotyczy to głównie starszych rocznikowo kangurów. Jako środek zaradczy - zdjąć nadkole, wpakować w odpowiednie miejsce 2 tuby silikonu i po sprawie.
Rysiek
Żółta samiczka Pampa 1.4 2001
Biketransporter ;-)
Rycho
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez jackwys sobota, 5 maja 2007, 17:15

Widzę że odkopałem stary temat :lol: , ale po jego lekturze postanowiłem sprawdzić w swoim autku wykładzinę pod nogami kierowcy. I co ? Bajorooo.... No to wytargałem, wysuszyłem, założyłem z powrotem i gitara. Potem przez kilka tygodni regularnie sprawdzałem czy aby znowu się woda nie pojawiła. Nic, sucho. Dzisiaj pogoda prawie upalna, żadnych opadów, zapragnąłęm umyć sobie przednią szybkę - lałem tylko z butelki 5litrowej po samej szybie. Z ciekawości zaglądam po chwili pod dywanik, a tam kapie sobie kropla po kropli po wiązce z przewodami, tymi nieopodal dzyndzla do otwierania maski, po czym spływa pod gumowy dywanik w tak perfidny sposób że bez jego odchylenia nie sposób tego odnotować. (pod język dywanika) :twisted:
I teraz pytanie. Czy to uszczelka szyby przepuszcza, czy może w podszybiu jest jakiś przeciek do kabiny ? Woda zatrzymuje się na tym rancie pod maską i ucieka na boki do kratek wydając przy tym odgłos napełniania wiadra. :D Co się z nią dzieje i gdzie ma ujście tego nie wiem. Może ktoś pomoże, co i jak zdemontować i uszczelnić ?
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kavka sobota, 5 maja 2007, 20:42

Prawdopodobnie woda dostaje tą wiązką a dokładnie przez uszczelke (taką okrągłą gumę) gdzieś na ścianie grodziowej ... Najlepiej napakować tam silikonu :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jackwys sobota, 5 maja 2007, 22:01

Trzeba zdejmować osłonę podszybia żeby się tam dostać ?
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kavka sobota, 5 maja 2007, 22:41

Dokładnie Ci nie powiem bo ja tylko słyszałem o tym ale , musisz poprostu zobaczyć gdzie idzie ta wiązka ... Jeśli to ta główna po lewej stronie to dostęp jest ze środka . :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass niedziela, 6 maja 2007, 18:37

... a woda z podszybia ścieka do... wnętrza przedniego błotnika.
I stąd ogródki za nadkolami :twisted:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Maciek_K-ce czwartek, 17 maja 2007, 16:34

Cóż - po ostatnich opadach deszczu nieopatrznie zerknąłem pod dywanik a tam ..... woda :( niestety gdzieś podcieka - albo gdzies kolo szyby albo przez tą wiązkę o której piszecie wyżej :) dobrze ze weekend bedzie ciepły - mozna wysuszyć środek :)
Kangoo 1.5 DCI 65KM Kaleido 2004r. Niebieskozielony :)
Maciek_K-ce
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez jackwys poniedziałek, 28 maja 2007, 18:31

Widzę którędy cieknie woda. Z podszybia nie do końca trafia w lejek odpływowy i ciurka sobie na kable. Postanowiłem to rozebrać i uszczelnić. Niestety ramiona wycieraczek stanęły okoniem i nie da sie ich zdjąć aby odsłonić wnętrze. Jest na to jakiś patent ? Śrubki odkręcają się, lałem wd40 i dalej nie chcą zleźć...
jackwys
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez branio poniedziałek, 28 maja 2007, 19:51

Ściągaczem lub zawantuj :) francuzem :) .
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam