woda pod wykładziną

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Garscik środa, 6 lutego 2008, 22:59

hmm.. a nie byłoby śladów na podsufitówce..? przecież tam 2L wody naleciały..
Kangoo 1.2 16V 2003
Garscik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio środa, 6 lutego 2008, 23:19

Garscik napisał(a):hmm.. a nie byłoby śladów na podsufitówce..? przecież tam 2L wody naleciały..
Nie, tam gdzie jest antena nie ma podsufitki.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bogdan02 czwartek, 7 lutego 2008, 01:02

Jak masz półkę nad głową to musisz ją odkręcić a dalej już zobaczysz.
Jak nie masz półki to musisz wydłubać lampkę i też zobaczysz :twisted:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Lucass czwartek, 7 lutego 2008, 19:44

A mnie dostało z pompką spryskiwacza (słynny wałeczek :? ) i przy okazji naprawy usunąłem dziś masę brudu/liści/igieł z pod zbiorniczka. Przy niekorzystnych wiatrach mogą zatkać odpływ z podszybia, tworzy się jeziorko, którego poziom w pewnym momencie dosięga otworu, którym przez ścianę grodziową przechodzi wiązka. Zwłaszcza przy ruszaniu. Nawiasem, z podszybia są trzy odpływy. Dwa po bokach na krawędziach nadkoli i jeden pośrodku u mnie zakończony śmiesznym gumowym wężem wyprowadzonym do komory silnika
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez bogdan02 czwartek, 7 lutego 2008, 20:44

Ja miałem okazje czyścić to miejsce jesienią, przy okazji wymiany filtra klimatyzacji no i fakt czego tam nie było, przypominało toto wiadro kompostu.
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Garscik piątek, 8 lutego 2008, 00:02

właśnie pierwsze co mi przyszło do głowy, gdy zobaczyłem wodę w torbaczu, to Odpływy w podszybiu,ale po otwarciu tej masy plastiku ujrzałem cud :D mianowicie czyściutko było... a'propos podszybia, nie wiem,czy wam sie to kiedykolwiek zdarzyło, w co wątpie, ale pewnego pieknego razu zagniezdziła mi sie tam myszka:D smierdziało niesamowicie.. mowie, pewnie klima, ale po otwarciu maski w naroznikach ujrzalem chleb:D i jakies dziwne rzeczy, nitki, resztki ziarnek.. no i wiadomo co ..:D chyba z 3 miesiace tepiłem ten zapach..;/ nikomu tego nie zycze..
Kangoo 1.2 16V 2003
Garscik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass sobota, 9 lutego 2008, 10:27

He he, a co powiesz na szczura? I to zdechłego... :x
No, nie w skoczku ale w mojej poprzedniej skodziance pod podszybiem w komorze silnika była sobie taka półka. Po prawej akumulator a po lewej wolna przestrzeń. Systematycznie znajdowałem tam kawałki wysuszonej kiełbasy, bułki, nagryzione kanapki itp. i ślady małych łapek (parkowałem pod chmurką). Pewnego pięknego dnia poczułem dziwny zapach. Po otwarciu maski oczom mym ukazał się widok mało apetyczny więc opis daruję. Nie wiem czy zdechł ze starości czy coś mu zaszkodziło w każdym razie leżał tam co najmniej kilka dni... Po zastosowaniu narzędzia prostego w postaci "wideł" z gałęzi, wiadro z wodą z domestosem w dużym stężeniu okazało się skuteczne. Dobrze że pieron kabli nie pogryzł :wink:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez bogdan02 sobota, 9 lutego 2008, 12:41

W Cieńkim tj Cinquecento rodzina myszy pozbierała z całego samochodu: gumy do żucia, cukierki, słonecznik a jak tego brakło zabrały się za izolacje przewodów, plastyki, obicia siedzeń, wygłuszenia, itp Jesienią samochód odstawiony był do garażu całą zimę nie było potrzeby więc jak wiosną włożyłem głowę do środka to myślałem że padnę. Odbudowanie środka i naprawa instalacji kosztowała coś ok 2 tys zł. :evil: Teraz jak odstawiam jesieną samochód to rozkładam 8 (słownie osiem) pułapek na myszy) i tak mnie więcej co miesiąc cztery myszki dają się złapać. Fakt garaż na terenach podmiejskich.
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Garscik sobota, 9 lutego 2008, 15:25

Nareszcie doszedlem któredy leci mi woda;/ otóż wiązka kabli z podszybia, ktore wchodza do kokpitu;./ poprzednia wlascicielka zawalila wszystko sylikonem , jak widac nie posklutkowalo.. w ogole nie ma tam tej gumy ochronnej:D
Kangoo 1.2 16V 2003
Garscik
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: woda pod wykładziną

Postprzez zyrson piątek, 14 marca 2008, 13:53

witam
dzisiaj zaatakowalem wykladzine od strony kierowcy i tez mialem bajorko juz wszystko wyczyscilem zostalo tylko pomalowac
czy ktos moze wytlumaczyc krok po kroku jak zapobiec zbierania sie wody pod wykladzina i ktorendy sie ona dostaje do srodka kabiny jaki jest sposob zeby temu zapobiec
zyrson
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam