Prawdopodobnie zakupię oponki Yokohama A.drive 185/65R14 86T. Jakieś uwagi, rady, sugestie mile widziane

reno napisał(a):Masaccio napisał(a):Bieżnik jeszcze dobry, ale nie wiem, czy nie za stare.
średnia żywotność opony określana jest na ok. 5 lat. Później guma parcieje, a także
może pękać osnowa i opona robi się niebezpieczna. Dlatego każda opona ma na obrzeżu
podany rok produkcji, o czym nie wszyscy wiedza. Widziałem ostatnio na alledrogo
nówki kapcie w bardzo atrakcyjnej cenie dlatego że miały rok produkcji 2006.
Nawet jeśli bieżnik jest jeszcze wystarczająco głęboki sugeruje wymianę - bezpieczeństwo
nie ma ceny.
zuwik napisał(a):Tego samego nie mogę powiedzieć o 8-letnim Michale, na którym poczciwiną Kangurkiem przeleciałem przez skrzyżowanie na zablokowanych kołach...
Masaccio napisał(a):Też tak myślę, zatem nadwyżki budżetowe idą na nowe opony![]()
Prawdopodobnie zakupię oponki Yokohama A.drive 185/65R14 86T. Jakieś uwagi, rady, sugestie mile widziane
Kwestia tylko jak szybko się zblokująWiz napisał(a):zuwik napisał(a):Tego samego nie mogę powiedzieć o 8-letnim Michale, na którym poczciwiną Kangurkiem przeleciałem przez skrzyżowanie na zablokowanych kołach...
Na zablokowanych zawsze poooolecisz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość