Kangoo 2003 po lifcie. Jaką zamontować kratę?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Kangoo 2003 po lifcie. Jaką zamontować kratę?

Postprzez Marek_Bielsko wtorek, 30 czerwca 2015, 07:53

Składana krata jest do blaszaka. Tam jest inna podłoga.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez biancoo wtorek, 30 czerwca 2015, 08:12

To jak to ogarnąć? Chyba będę musiał nawiercić, bo tę kratę już kupiłem. W dobrej była cenie
Kangoo 1,2 16V Expresion 2003 r zielony - mam go od nowości. Jestem z niego zadowolony dlatego będzie u mnie jeszcze długo
Audi A 4 kombi 2.0 (gaz) 2004.
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez skawina wtorek, 30 czerwca 2015, 08:25

Nie rób żadnych dziur :o
Może konstrukcja jakaś pod otwory kanapy. Jakiś płaskownik, jakieś coś. Na pewno się da, a przecież nie wozisz amunicji, a na pewno to co wozisz jest jakoś związane pasem czy czymś ;)
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez biancoo wtorek, 30 czerwca 2015, 10:09

Dzięki za podpowiedź. Złota rączka coś wymyśli. :)
Kangoo 1,2 16V Expresion 2003 r zielony - mam go od nowości. Jestem z niego zadowolony dlatego będzie u mnie jeszcze długo
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez biancoo wtorek, 30 czerwca 2015, 17:52

No właśnie nic nie jest spięte pasami. Kolumny, instrumenty, statywy i wiele innych gadżetów jest tylko logicznie poukładana. Spinanie to za dużo czasu i prawie nierealne, dlatego zależy mi na solidnym zamontowaniu tej kraty. Będę musiał coś wymyśleć. Krata trochę poleży aż kupię drugie auto. :)
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez skawina wtorek, 30 czerwca 2015, 17:58

No to jeszcze zamek z sejfu do tylnych drzwi.... :|
Nie chcę nic mówić, ale powodzenia w spotkaniu z drogówką ;)
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez biancoo wtorek, 30 czerwca 2015, 19:53

Zamek nie potrzebny, najwyżej alarm z powiadomieniem. Auta ze sprzętem nie zostawiam bez opieki. Najwyżej pod domem Pani młodej na krótki czas błogosławieństwa.
Co do drogówki to miałem szczęście i przez 20 lat jeżdżenia osobówkami załadowanymi po dach nie miałem kontroli, bo mandat byłby murowany. Ze 3 razy miałem kontrolę w nocy wracając z wesela ale wtedy ciężki sprzęt zostaje na sali a tylko najcenniejszy jedzie. Auto wtedy jest załadowane miej więcej na równo z siedzeniami, nie wyżej, więc nie zwracano na to uwagi.
Jednak z wiekiem coraz bardziej myślałem o własnym bezpieczeństwie. Czasami spinałem pasami złożone siedzenie za kierowcą, a teraz planuję zamontować porządnie kratę. No właśnie czy mając zamontowaną kratę mogliby się przyczepić? czy raczej nie zwracaliby na to uwagi?. (Załóżmy, że cały sprzęt nakryty byłby tak, zeby nie rzucał się w oczy)
biancoo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez skawina wtorek, 30 czerwca 2015, 20:08

Bagaż musi być zamocowany ;) Jeśli trafisz na uparciucha to wiesz.... Kiedyś, jak miałem c-15 (podobne do kangoo) to zatrzymali mnie i zabrali dowód, bo nie miałem kratki. Na pace był taboret :D No ale auto w sumie było zarejestrowane jako ciężarowe :) I nie ma gadki... Pomimo, że masz osobowe w dowodzie (chyba) to policjant może pokarać jeśli będzie z tyłu niezabezpieczony gabaryt :roll:
1.4 99r
Paweł
skawina
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez belcik81 niedziela, 19 lipca 2015, 15:08

Pozwolę podłączyć się do tematu, też planuję w osobowym zamontować kratę za siedzeniami kierowcy i pasażera. Nie mam zamiaru przerejestrowywać go na ciężarowy i tu mam wątpliwości czy montując "samowolnie" taką ściankę działową narażam się na utratę dowodu rejestracyjnego przy kontroli drogowej?
Wiem że na przegląd raczej trzeba przywrócić auto do stanu poprzedniego, ale czy drogówka może się za to przyczepić?
belcik81
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Stiopa niedziela, 19 lipca 2015, 15:28

W aucie możesz sobie montować co chcesz. Co innego jeśli masz ciężarówkę to musisz kratę wozić(...).
Jak chcesz do osobówki kratę włożyć dla własnego bezpieczeństwa, to nikt się nie będzie czepiał.
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r
Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Stiopa
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam