panowie ummie tez pompkie było słychać ale nie dawała płynu rozebrałem i ten pływak był tak spęczniały te gumki opciolem wszytko fajnie ale jak na leje plynu to leci mi właśnie tam gdzie jest pływak
Nie kombinuj,szkoda zachodu...leć do sklepu kup pompkę od około 30zł wzwyż i po problemie. Ja przerabiałem to już...czyszczenie układu, układanie wężyków, udrażnianie dysz, oryginalny płyn do spryskiwaczy, szlifowanie, obcinanie, polerowanie...to pomaga tylko w poznaniu budowy, zasady działania układu
Witam, mam w kangoo już 3 silniczek spryskiwaczy, srednio co półtorej roku sie psuje . Aktualnie mam orginalny renault wszystko bylo dobrze az tu nagle stalo sie tak ze jak nacisne plyn z przodu leci na przod i na tyl, jak nacisne na tyl tez leci i z tylu i z przodu . Na chwile wszystko wrocilo do normy pewnego dnia i znowu to samo. Ktos sugerowal zeby przeczyscic jakis zawor ale z tego co kojarzę ten silniczek jest nierozbieralny. Bede wdzięczna za ewentualne sugestie czy da sie cos jeszcze zrobic czy szukac po malu nowego. Pozdrawiam
Ja już napisałem wyżej...ale jak co 1,5 roku się psuje spryskiwacz i do tego oryginalny, chyba z 70zł kosztuje, to coś jest nie tak. Stawiam na płyn. Jaki płyn używasz? Najtańszy z marketu czy markowy z CPN-u? Domowy jakiś? Jak go wlewasz masz coś na kratce podszybia, czy korek zamyka zbiornik, coś pływa w zbiorniku, itp.?
przez aleksandra poniedziałek, 2 czerwca 2014, 22:54
Korek zamyka zbiornik, w zbiorniku nic nie pływa itp. , płyn autoland lub inny nie najtańszy ale i nie jakiś szczególnie drogi. Aktualnie autoland. Wcześniej jeden silniczek przestał pryskac na tylna szybe a na przednia ledwo ledwo..za drugim razem silniczek calkiem wysiadl (byl to jakis nie orginalny) a tym razem ten renault sprawowal sie dobrze a teraz takie cos. No nic w ktorys dzien trzeba bedzie go wyjac i obejrzeć co da sie z tym zrobic a i faktycznie moze zaczne kupowac jakis calkiem inny plyn niz do tej pory .
Otóż to spuchł...ale od czego? Od płynu wychodzi. Tak jak puchną, nabrzmiewają uszczelki, oringi, pakuły od środowiska w czym pracują. Proponuje zmienić płyn na inny, potem tylko ten stosować.
Jak odprowadzana jest woda(czy w ogóle) z drzwi przednich? I jeszcze, czy wam też tak ledwo co leci z tylnego spryskiwacza? Bo mi tak cieknie bardziej po szybie i kawałku blachy, a zanim coś poleci to mija chwila. Dodatkowo płyn wpada mi do kabiny przez nieszczelną tylną szybę .
Krótkie pytanie - krótka odpowiedź Tu możesz zadać krótkie pytanie, na które możliwe jest udzielenie równie krótkiej i jednoznacznej odpowiedzi.
Jak widać, dział ten nie jest przeznaczony do prowadzenia dyskusji ani dywagacji na temat możliwych przyczyn względnie występowania podobnych zjawisk u innych. I proszę się do tego stosować! Przenosimy dyskusje do odpowiedniego wątku. Administrator
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.