Dzyndzel przy oknie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez sw wtorek, 18 lipca 2006, 05:43

Mam rozwiązanie. no więc ten dzyndzel po lewej stronie jest po to, aby tak skierować powietrze, żeby woda i zabrudzenia omijały zamek w korku wlewu paliwa. Natomiast po prawej stronie jest tylko dla zachowania równowagi - żeby auta nie ściągało w lewo.
:twisted:
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik wtorek, 18 lipca 2006, 07:11

:lol: :lol: :lol:
Ty to masz fantazję, ..... ;)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gavel środa, 19 lipca 2006, 09:35

sw napisał(a):Mam rozwiązanie. no więc ten dzyndzel po lewej stronie jest po to, aby tak skierować powietrze, żeby woda i zabrudzenia omijały zamek w korku wlewu paliwa. Natomiast po prawej stronie jest tylko dla zachowania równowagi - żeby auta nie ściągało w lewo.
:twisted:

Hmm ciekawe
Rozumiem że sugerujesz że kolega czerja jest notorycznie ściągany w prawo :?: :lol: :lol:
Kangoo 1,5 dCi, 80 KM, wiśnia, klapa

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez sw środa, 19 lipca 2006, 10:44

Niewykluczone. Zresztą takiego ściągania to nawet nie czuć, automatycznie koryguje się kierownicą. Gorzej, że mu niedługo przestanie się otwierać wlew paliwa, jeśli nie ma dzyndzla z lewej strony.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kerry środa, 19 lipca 2006, 13:21

Tak, tak! Ja widziałem jak czerja jechał przez Jelenią Górę! Wszystkie drzewa na obwodnicy mają teraz zdartą korę na wysokości prawego lusterka Kangoo!!!
Siedem latek na karku (razem czternaście)...:)))
ObrazekObrazek
Czerwone RN 2000 drzwi rulez! :)
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Alberciak środa, 19 lipca 2006, 19:29

Wy to nic nie wiecie, ten dzyndzel jest po to, żeby muchy zabijały sie na nim a nie na szybie :roll:
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez KiK środa, 19 lipca 2006, 19:40

To jak już przy muchach jesteśmy ... kto zgadnie przy jakiej prędkości mucha siedziała na bocznej szybie mego kangoorka :?:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Gavel środa, 19 lipca 2006, 19:57

Ale gdzie dokładnie siedziała? Bo jak schowała się za dzyndzlem to nawet 150 by wytrzymała :lol: :lol: :lol:

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez sw środa, 19 lipca 2006, 21:28

Gavel napisał(a):Ale gdzie dokładnie siedziała? Bo jak schowała się za dzyndzlem to nawet 150 by wytrzymała :lol: :lol: :lol:

Mucha to nie, ale pająk owszem. Mojego kangura lubią pająki i jeden kiedyś zagnieździł się właśnie pod dzyndzlem. Jeździłem z nim kilka razy po autostradzie, a ten tylko co jakiś czas łeb wystawiał, żeby poczuć wiatr w czułkach.

Drugiego miałem w mocowaniu CB-radia - podsłuchiwał, niegrzeczny. Wyciągnąłem go trzymając za fragment pajęczyny, przykleiłem ją do zderzaka i troche chyba pajączka przewiozłem po asfalcie. Zupełnie jak w innych sferach... ;)
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Gavel środa, 19 lipca 2006, 21:51

A wiesz że mojego też lubią pająki? :)
Pawnie dlatego że mamy taki sam kolor :)

Raz jeden skubany schował się w szparze jak się lusterko boczne pasażera składa i przejechał się z nami przez całą Polske aż do Zakopca :)
Na miejscu codziennie w nocy robił sobie pajęczynke między lusterkiem a drzwiami a moja narzeczona, która strasznie nie lubi pająków, codziennie rano mu ją rozwalała. Walczyli tak ze sobą ponad tydzień - przez cały pobyt w górach :!: :)
W drodze powrotnej pająk wyszedł podczas jazdy z ukrycia i moja sprytna Ania od razu to wykorzystała i długopisem wyrzuciła pasażera na gape - ciekawe czy przeżył upadek z pędzącego Kangura prosto na zakopianke :D

Mandaryna by Gavel
Gavel
Vice Kangoomistrz 2009
Vice Kangoomistrz 2009

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam