Witam po przerwie.
Trochę się pozmieniało w między czasie;) tj. poprzedni licznik (jaeger, bez obrotomierza itp) padł całkowicie, nie działa prędkościomierz. Udało mi się kupić zegary z Clio II ph II (najprawdopodobniej ph II) jednak chyba były ciut za młode i współpracy nie było... Działały jedynie kontrolki, do tego cały czas świeciła się kontrolka ABS (ABS posiadam, z tego co się dowiedziałem to w nowszych zegarach sygnał ABS był przekazywany do zegarów w inny sposób, stąd błąd...). Zegary wróciły do poprzedniego właściciela.
Zaraz udało mi się znaleźć inne zegary, pochodzące ze Scenica(wymiennie scenic/megane)

dotarły do mnie dzisiaj i....powiedzmy, że mamy sukces. Zegary działają, tj. obrotomierz, prędkościomierz, pozostałe wskazówki oraz kontrolki, brak błędu ABS. Po podłączeniu przyszedł czas na komputer. Podłączyłem na szybko przewód do ECU, pin 11, drugi koniec do czerwonej wtyczki w zegarach, pin 7, oraz prowizoryczny przełącznik - zwierający pin 6 do masy. Pierwsza próba i.....DZIAŁA

dodatkowo zegary w trybie testowym wskazują ilość paliwa w baku (w litrach)

jednak chyba coś się poluzowało

i aktualnie do zegarów nie dociera sygnał z ECU, a teraz jest już: 1. za zimno, 2. za późno, więc jutro jeżeli będę mieć chwilę podłączę to lepiej.
Podsumowując:
1. Montaż komputera pokładowego do Kangoo jest możliwy (silnik 1.4 K7J), czy na 100% wszystko będzie działało dopiszę po poprawkach - aktualnie nie działa...jednak działało (komputer pokazywał ilość km do tankowania, średnie spalania itp.)
2. Wybór zegarów z komputerem jest stosunkowo duży(Alle...), jednak należy uważać żeby zegary nie były zbyt nowe, oczywiście pomijam kwestię szyny CAN, takie zegary nie będą działać w Kangoo I ph I, należy uważać na zegary o oznaczeniu GB - pochodzą z samochodów z Anglii, są trochę tańsze, jednak wskazują w milach - zarówno prędkościomierz jak i dane dot. spalania...
3. Nowe zegary powiedzmy, że pasują fizycznie w miejsce starych(są minimalnie mniejsze, ale nie ma dziury), jednak po przeróbkach - inne mocowanie. Istnieje opcja zakupu zegarów z Clio II, jednak najprawdopodobniej z ph I, a takie ciężko znaleźć z komputerem, przynajmniej mi się nie udało.
4. Zegary, które nie pasowały całkowicie to: X65 ADAC EU HdG, P8200059778

5. Zegary, które mam aktualnie i najprawdopodobniej będą działały w 100% to: X64 ADAC EU, P8200071820 (pochodzące z megane/scenic)

Koszt zakupu zegarów, zarówno tych, które nie działały w ogóle, jak i aktualnych to 40zł za sztukę, więc całkiem przyjemnie:) Nie pozostaje mi nic innego jak podłączyć solidnie przewód do ECU oraz zegarów i wykonać parę testów

o wynikach których będę informować.
Postaram się również zrobić zdjęcia jak wyglądają nowe zegary, jednak to może trochę potrwać ze względu na pogodę oraz przeróbkę mocowania, żeby pasowały bez problemu - teraz osadzone są trochę krzywo.
Jeżeli (choć mam nadzieję, że to nie nastąpi) komputer nie będzie działał, to i tak uważam wymianę za mały sukces(większy będzie o ile komputer będzie ok). Posiadanie obrotomierza, informacje o średniej prędkości, o ilości litrów paliwa w baku jest dla mnie plusem (wszystkie te funkcje działają bez podłączania się do ECU).
W razie pytań jestem do Waszej dyspozycji

pozdrawiam serdecznie
Jakub.
Pozdrawiam Jakub.
Renault Kangoo 1.4 '99.