woda pod wykładziną

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: woda pod wykładziną

Postprzez PanKot wtorek, 1 czerwca 2010, 20:00

Można jeszcze ... metodą McGiver'a - guma do żucia -ok. 4 listki dobrze wyżuć i zakleić dziurki w dachu od mocowania bagażnika.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez adamm wtorek, 1 czerwca 2010, 20:05

witam ja mam wyjętą wykładzinę z przodu od pasarzera i kierowcy i nie mogę namierzyć tej nieszczelności musze jeszcze zdjąc osłony plastikowe progów może tam coś zobacze, ale teraz leje i nie ma jak
1,9dTi F9Q 782 privilege 2001r 5-osobowy,klima,ABS,4 jaśki,schowki lotnicze,zielony,CB,CD.
adamm
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez MaciekR4 wtorek, 1 czerwca 2010, 21:21

a mnie zastanawia jedna rzecz...mianowicie - wgłębienie na dolną prowadnicę drzwi suwanych mam suchutkie...podłogę pod nogami pasażera z tyłu z prawej strony suchą + ładną (bez rdzy), ale wykładzinę wilgotną - zapewne od tego otworu do zbiornika paliwa i jego wypadnięcia u mnie...a jednak pod nogami pasażera z przodu mam wodę...a tę dziwną wyściółkę pod śrubami od deski rozdzielczej suchą (w przeciwieństwie do lewej strony, gdzie po naciśnięciu na nią leci woda)

myślę, że jakiś wpływ na taką sytuację mogą mieć śruby od foteli (przykręcanie przez podłogę) i ew. nieszczelność na nich lub nawet - aż się boję myśleć o tym - trochę zjedzone, a przez to poszerzone otwory na te śruby :/

czekam do czwartku i rozbieram autko wewnątrz, suszę/wyciągam wodę odkurzaczem, potem farelka na jakiś czas i łatam to co ma już dziury...a podłogę w kabinie i tak całą przeczyszczę i pomaluję, łącznie z progami i podwyższeniem do poziomu bagażnika :)
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez MZ_MZ wtorek, 1 czerwca 2010, 22:07

I umnie znalazła się wilgoć pod dywanikiem kierowcy. :cry:
MZ
jest - Kangoo ...
był - Kangoo ...

Obrazek
MZ_MZ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass środa, 2 czerwca 2010, 13:12

W 95% przypadków woda cieknie z góry. Otwory na śruby foteli raczej wody do góry nie pociągną.

"praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb" - że zacytuję klasyka ;)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez MaciekR4 niedziela, 6 czerwca 2010, 00:56

nie bądź taki "hop-siup"...czasami mała dziurka na dole potrafi zrobić bajoro na górze :)

a co do mojego Torbacza - niestety, wyciąć zżartej podłogi musiałem tyle, że na dobrą sprawę przy wciągniętym brzuchu przeszedłbym, z większymi problemami, ale jednak...postanowiłem nie spawać, tylko nitować dość gęsto - tak max. co 2cm nit, na lekko przyschnięty bitex...póki co, jest sucho...a do tego całą podłogę pod nogami z przodu pomalowałem na nowo hamerlinem zielolym w kolorze zbliżonym do koloru Kangoo...wcześniej jednak wyszlifowana blacha do żywego i przemyta dość sporą ilością Nitro...

do tego ciekło dmuchawą - zdjęta, przeczyszczona i zakonserwowana uszczelka pastą do uszczelek - jak będzie zobaczymy...
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez adammajfr niedziela, 6 czerwca 2010, 07:49

Witam ! Ja mialem wode w kangusiu 1.2 RNA 99r i dlugo nie moglem znalezc przyczyny wszystkie otwory szczelne a wylalem z dywanikow przednich (gabka pod dywanikiem)1O litrow wody jak znalazlem przyczyne to bylem w szoku! Woda splywala w czasie deszczu w samym kaciku w zdluz slupka poprostu szyba sie odkleila na calej dlugosci w zdluz slupka ! podnioslem ja na srodku na klinku drewnianym 1cm wypychajac do przodu i wcisnolem czarny silikon do szyb na calej dlugosci od tej pory dywaniki sa suchutkie!
adammajfr
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez malko86 niedziela, 6 czerwca 2010, 12:06

Witam!!! U mnie woda pod wykładziną też był ale na szczęście udało ją zlikwidować zacząłem od wyjęcia wykładziny z przodu od strony kierowcy i plastików progowych bo tam było jej najwięcej oraz części deski rozdzielczej która przysłania bezpieczniki . Do zlokalizowania skorzystałem z pomocy Lucassa który na 20 stronie wymienił 6 powodów możliwego przecieku. Między pedałami i przy wiązce kabli obłożyłem papierem toaletowym (nasiąknie będzie wiadomo gdzie szukać), przy okazji profilaktycznie dokręciłem relingi i antenę. Węża od klimy wykluczyłem bo to bardziej prawa strona, a poza tym niedawno miałem jej przegląd. Po ulewach okazało się że woda leci przy wiązce kabli od elektrycznych szyb itd w miejscu gdzie przechodzą z kabiny do drzwi (taka czarna osłonka między zawiasami) tzn. to jest ta wysokość ale od środka. Przykleiłem na sylikon kawałek gumy z małym przejściem na i jeszcze raz uszczelniłem na około tego kabla sylikonem. Od tego momentu wody pod nogami nie widać :mrgreen:
CZERWONE SĄ SZYBSZE 1,5dci 82KM grudzień 2004
malko86
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez MaciekR4 poniedziałek, 7 czerwca 2010, 16:28

i ten nieszczęsny wentylator, który jest w zagłębieniu - co za debil to projektował :(

wyjąłem, wyczyściłem uszczelkę na nim i dokręciłem mocno...póki co wody brak...

aaa...otwór w podłodze (tę dziurę o której wspominałem) mam zamknięty kawałkiem powyginanej blachy (trzeba było jeszcze jakąś małą belkę wyciąć - wzmocnienie, dlatego pofałdowany jest)...całość łaty i okolice przesmarowane bitex'em, a po wyschnięciu jego dodatkowo w kabinie całe zagłębienia na dywaniki wyczyszczone ze skorodowanego lakieru, przemyte nitro i malnięte 2 warstwami hammerline'a...zobaczymy jak to będzie ;)
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez MaciekR4 wtorek, 13 lipca 2010, 19:23

no i jeszcze przednia szyba :( po ostatnim myciu zauważyłem mokre ślady w rogach na kleju od szyby w kabinie...
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam