Zamek centralny

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Zamek centralny

Postprzez tommy288 wtorek, 20 stycznia 2015, 07:28

TBTB napisał(a):Sterownik zainstalowany. Najdłużej zeszło z zabraniem się do roboty, bo sama instalacja okazała się bajecznie prosta. 2 przewody pod przycisk zamontowany w tunelu, jeden pod + i trzy pod masę. Jedynie awaryjne trzeba podłączyć poprzez diody, bo w przypadku zmostkowania dwóch przewodow w przycisku włączania świateł awaryjnych, kierunkowskazy działają jak awaryjne. Ale to już tylko tylko kosmetyka na 7 minut roboty, tak żeby kangur puszczał oczko, że jest zamknięty lub otwarty.

Witam.mam problem z kierunkami.jakie diody i gdzie to podlaczales zeby nie mrugaly awaryjne po wlaczeniu kierunku.?mam nowy centralny i niewiem jak to obejsc.napisz co i jak robiles

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
tommy288
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Stiopa wtorek, 20 stycznia 2015, 08:37

Jak masz wyjścia z centralki na kierunki to tam zamontuj diody 10A/1000V, tak żeby anody były przy centralce, a katody w stronę kierunków
dioda.png
dioda.png (20 KiB) Przeglądane 1158 razy

centralka diody.png
centralka diody.png (7.28 KiB) Przeglądane 1158 razy

Schemat oczywiście uproszczony. Ale naprawdę ogranicza się to tylko do przecięcia kabli przy centralce i przylutowania diod. Nie wiem czemu w centralkach(przypuszczam, że kupiłeś jakąś tanią) nie montują diod na wyjściach... :roll:
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r
Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Stiopa
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez tommy288 wtorek, 20 stycznia 2015, 18:19

100Zl na alledrogo.kiedys podlaczalem w gulfie i nie bylo takiego problemu.dzieki za info.

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
tommy288
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez wladek67 wtorek, 24 lutego 2015, 23:25

Dzisiaj właśnie naprawiłem centralny w swoim kangoo.Przekaźnik ten co szukasz znajduje się pod licznikami z lewej strony zaraz koło głośnika.W nim do poprawienia jeden zimny lut.
pozdrawiam
wladek67
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam