Odswieze troszke temat
Dokonalem zakupu nowiutkich felg i opon do Kangoorka. Nowe bamboszki jaknajbardziej byly juz mu potrzebne.
Od dluzszego czasu nekaly mnie mysli o felgach 15 calowych, no i stalo sie, mam
Wybor padl na:
- felgi ENZO H rozmiar 6,5*15
- opony KLEBER DYNAXER DR rozmiar 195/50 15
Zakupu dokonalem w serwisie oponiarskim, poniewaz mialem niejasne wrazenie ze jak kupie w sklepie internetowym to przy moim szczesciu cos nie bedzie pasowac i bedzie kupa. Oczywiscie problemy powstaly

Tylne oponki byly za szerokie i tarly o amortyzator. Po trzykrotnych przymiarkach, zmianach opon na inne rozmiary ale zawsze 15, temat zostal zakonczony dystansami. Z kazdej strony sa 1 centymetrowe, w sumie 0,5cm tez by daly rade, ale zostawilem te by opona miala gdzie sie wybrzuszyc w momencie jazdy z 5 osobami.
Wrazenia z jazdy, sa poprostu niedoopisania. Zwierzaczek trzyma sie drogi oblednie (nie testowalem go jeszcze przy wiekszych predkosciach ale to kwestia czasu

) Dzis pogoda dopisala i spadl deszczyk. Kolejne urozmaicenie i okazja do testu. Na poprzednich oponkach dynamiczne ruszenie pod swiatel bylo niewykonalne bo wzasadzie od reki nastepowal uslizg kol, teraz powyzsza sytuacja nie ma miejsca

Wreszcie mam wymagany konfort jazdy nawet na mokrej i sliskiej nawierzchni.