zaparowane szyby !!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: zaparowane szyby !!

Postprzez michal wtorek, 5 stycznia 2010, 12:26

Lucass napisał(a):. Rzuć też okiem na odpływ wody z parownika klimy. To taki gumowy ślepy spłaszczony esowaty wężyk wystający ze ścianki grodziowej do komory silnika mniej więcej na wysokości środka nadwozia. Wylot skierowany w dół i zakończony czymś w rodzaju klapki. Jeżeli się zatkał to woda skroplona na parowniku klimy nie ma gdzie uciec i pewnie ucieka do wnętrza. Żeby go znaleźć trzeba się trochę napocić bo jest schowany za silnikiem.
)

kurcze nie znalazłem .....
patrzeć od spodu, czy wystarczy podnieść klapę ? jak sprawdzić czy zatkany ?
gródź mam ocieploną jakąś wykładziną -czy zdjąć ją aby coś uszczelniac, czy raczej podszybie ten plastik przy wycieraczkach ? czy też demolować kangura od środka (jak widzisz znam się na tym doskonale .....) ale kasy na naprawę brakuje

Dzięki za jak zawsze szybki i wyczerpujący odzew.
Problem jest już bardzo stary, ale podróż z Bieszczad w cztery "nadmiernie pocące się " osoby zdopingowała mnie do próby zlikwidowania tego.
problem wystąpił po wizycie w ASO i nabiciu oraz odgrzybieniu klimatyzacji ????????
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass wtorek, 5 stycznia 2010, 12:52

Do rurki dostaniesz się tylko od silnika i raczej od góry. Ja w swoim muszę zdjąć tłumik ssania (ta rura do kolektora ssącego). Dostęp do niej jest średni, ale mogła też wypaść w ogóle. W ścianie grodziowej jest otwór a w niego wetknięta ta rurka. Nie jest zamocowana tylko trzyma się na rancie blachy. Więc stracić ją raczej łatwo. Ale z drugiej strony jeśli jej nie ma to się nie zatkała. Chyba że przytkał się sam otwór.
Niestety nie mam zdjęcia :(
Ale wygląda to mniej wiecej tak:
rurka klimy.gif
rurka klimy.gif (1.64 KiB) Przeglądane 127 razy
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Bullitt wtorek, 5 stycznia 2010, 18:01

Panowie, przy obecnie panującej temperaturze to klima się raczej nie włącza.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia strona

Powrót do Pytam