1.5dci zapalona lampka "świece żarowe"

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: 1.5dci zapalona lampka

Postprzez agnas poniedziałek, 21 maja 2012, 13:21

Poniekąd racja :) A Ty co byś zrobił, Szumak? Zainwestowałbyś te 2 patyki?
Jak leje 1 wtrysk i tak trzeba robić wszystkie, czy wystarczy ten 1 zregenerować ??
Kangoo z 2002r. 1,5dCi 65KM.
agnas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez agnas poniedziałek, 21 maja 2012, 14:55

Spróbowałam, ale nie polecam. Amator ze zwieszającym się i nieaktualnym softem do CLIPa. Zaplacilam 60zl i nadal nie wiem choćby tego jakie jest ciśnienie na każdym wtrysku.
agnas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez aleksandra poniedziałek, 21 maja 2012, 17:58

moje posty są tu ignorowane przez agnas :mrgreen: ale wypowiem się po raz ostatni jeżeli to coś z wtryskami to polecam jechać do adamczyka zrobią test przelewowy i będzie wiadomo .... a co do clipa to jak byłam czy to w zabrzu u znajomego mechanika czy gdzie indziej i zawsze miałam czarno na białym jakie błedy..ale ciśnienia nie sprawdzałam nigdzie tylko u A. właśnie zrobili test i sprawa była jasna... a co do tego czy robić 1 wtrysk czy od razu wszystkie to zależy jak kto woli ale z reguły niby lepiej od razu zrobić wszystkie -czasami padnie jeden a za jakiś czas drugi bądź drugi i trzeci .........
Kangur -srebrny 1.5 dCi ALIZE 2004r.
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez agnas poniedziałek, 21 maja 2012, 18:02

Dzięki za odpowiedzi:)
Jade lada dzień na próbę przelewową i się okażę.
A odkąd zrobiłaś te 4wtryski, pompa do chwili obecnej chodzi OK?
agnas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Szumak poniedziałek, 21 maja 2012, 19:15

agnas napisał(a):A Ty co byś zrobił, Szumak?

A to zależy od możliwości finansowych. Na 2 patyki to ja obecnie muszę dłuuuuuugo pracować ale w lepszych czasach wolałem doinwestować więcej i dłuższy czas nie martwić się, że będę musiał ściągać samochód na lawecie z drugiego końca kraju.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Postprzez aleksandra poniedziałek, 21 maja 2012, 21:23

Tak pompa chodzi ... słyszałam o wielu przypadkach naprawy wtrysków i nikt nie miał problemu z pompą , przeważnie jest tak że jak powstają pewne objawy to wskazują one na usterkę pompy lub wtrysków, częściej wtrysków. Zapewne zdarzają się przypadki (wtedy to trzeba mieć dużego pecha)że komuś odmówi posłuszeństwa również pompa. Mój samochód miał raz regenerowany 1 wtrysk po przejechaniu około 45 tyś zaczęły się problemy(o których nie będę pisać bo pisałam już wielokrotnie)w jednym zdaniu -problemy z odpalaniem,ale jeździłam sobie tak jakiś czas i było co raz gorzej w efekcie 4 wtryski przepuszczały(myślę, że do stanu takiego doszło z mojej winy ponieważ gdybym od razu pojechała zlikwidować przyczynę moich problemów to pewnie jeszcze nie przepuszczały wszystkie wtryski a tak to doszło do czego doszło...).Po za tym nie wiem gdzie samochód był tankowany przez około 40 tyś (wtedy był własnością poprzedniego właściciela).Ja tankuje na.. w moim przekonaniu "dobrej" stacji ale do dystrybutora "nie wejdę" :lol: .Ponad to regeneracja nie jest równa regeneracji jedni robią ją od A do Z a inni tańszym kosztem tak aby "chodziło" jaka była ta pierwsza regeneracja 1 wtrysku nie wiem , jaka była ta 2 regeneracja po 45 tyś, wszystkich 4 wtrysków -to się okażę.. ale od listopada mam spokój i rok gwarancji ... i jeszcze jedno za sprawdzanie przelew.zapłaciłam 80zł oraz za pomiar ciś pal 60...
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez smi3szny wtorek, 22 maja 2012, 11:26

aleksandra napisał(a):Zapewne zdarzają się przypadki (wtedy to trzeba mieć dużego pecha)że komuś odmówi posłuszeństwa również pompa.

Znam taki przypadek... To ja... Padly 3 wtryski (robilem 4) i nieszczelna pompa. Wtryski graja, pompy nie moge cos wymienic bo to trzeba samochod odstawic na dzien lub dwa a bez samochodu pieniazkow nie zarobie
Pozdrawiam
smi3szny

Obrazek
Kangoo 1,5 dci 2003r + 2xWesem dalekosiężny na dachu 100W każdy + rury progowe
Alan 109 (był) President Herbert II bez ASC (jest) z Santiago 1200 na uchycie w dziurze w dachu ;)

W dalszej przyszłości:
- przyciemnione tylne szyby;
- lusterka i zderzaki w kolor nadwozia;
- przednie orurowanie + kolejne reflektory?
smi3szny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez aleksandra wtorek, 22 maja 2012, 13:17

No tak wiem czytałam to w twoich postach i współczuję :( nie ma to jak sprawny samochód i zero problemów -ale tak się nie da ... powodzenia!
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez agnas środa, 23 maja 2012, 17:43

aleksandra napisał(a):robiłam wtryski w Piekarach Śląskich u Adamczyka, kosztuje to może trochę więcej niż gdzieś tam...ale jest szybko, sprawnie ,miło i jest gwarancja...http://www.bosch-adamczyk.pl/kontakt/ ... wychodził mi błąd na kompie raczej wskazujący na wtryski lub pompę..tam zrobili mi test przelewowy i wyszło że to wtryski

aleksandra, a ile zapłaciłaś z robotą za te 4 wtryski?
agnas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez aleksandra środa, 23 maja 2012, 18:07

3180....w tym test przelew.+pomiar ciś chyba 140; nowy filtr powietrza 99 i nie wiem czy jeszcze coś tam musiałabym na rachunek zobaczyć no a reszta to regeneracja wtrysków z kodowaniem +gwarancja no i rachunek (pewnie bez rachunku było by taniej :lol: )
aleksandra
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam