Mascot, bierz rainexperta, są świetne w naszych warunkach, ok, przy 40* robią się kapkę miękkawe, ale wyczuwalnie da się wszystko ogarnąć, a hamują na gorącym bardzo dobrze. Jak kiedyś ze 160km/h mercem c180K zahamowałem awaryjnie, to myślałem, że mi wyjdą oczy z czaszki
przez tommies poniedziałek, 5 stycznia 2015, 11:14
Odgrzeję trochę temat. Mam zamiar nabyć opony letnie korzystając z promocji, jakie w środku zimy bywają na letnie laczki. I chce się upewnić, że 185/65/14 wchodzą i nie obcierają ze standardowymi felgami - proszę o odpowiedź osoby które mają lub miały takie opony. Rozumiem też, że układ ABS jest na tyle prymitywny, że niewielki wzrost średnicy kół nie powoduje wyrzucania błędów? Kangoo 2002 1.5 dci
przez skawina poniedziałek, 5 stycznia 2015, 11:18
U mnie lekko tarły nawet 175/65 na zakrętach przy aucie z dwoma osobami co niektórych tu dziwiło... Dopiero założyłem 5 mm dystanse i jest spokój. Osobiście bym nie kombinował z szerszymi. Chyba, że niższy profil.
Polecam Uniroyall Rain Expert. Mam, nie żałuję. Kilka innych osób i tu i tam mi je polecało. Fajnie służą na mokrym, jak i na suchym. Świetna relacja cena - jakość. Komplet kupowałem chyba za 178 zł / sztuka.
Kangoo 1.5 dCi ( 85km ) Helios 2007, niebieski Menthe TE J42 Zadomowiony - 22.06.2012 ( 235 595 km ) Druga belka wjechała pod budę - 15.11.2019 ( 330 450 km ) 100 000 km z kangurem - 30.05.2020 ( 335 595 km )
Ja też je mogę polecić. Jestem z nich bardzo zadowolony .
Kangoo I 1.2 8V 60KM '98r Jedyny MV941 z takim zderzakiem :D Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Właśnie myślę o Uniroyall Rain Expert albo Continental EcoContact 5 wersje 86 o zwiększonej nośności. Wziąłbym bez zastanowienia Continental PremiumContact ale dla tego rozmiaru nigdzie nie ma ze zwiększoną nośnością tylko zwykłe 82 Zastanawiam się też nad MICHELIN AGILIS czyli oponą dedykowaną dostawczakom. W jednym sklepie są w bardzo dobrej cenie.
Miałem AGILISy w swoim Kangoo na pierwszym montażu (dziwne bo zapas jest Conti). Rozmiar typowy czyli 175/65/14, przyjemne opony, przebieg zrobiony to jak mnie pamięć nie myli 60K kilometrów. Jedyne o czym warto pamiętać to regularna przekładka przód<->tył celem równomiernego zużycia. Teraz mam Fuldy EcoControl o zwykłej nośności i też dają radę.
BYŁ 1,6 16V Gwiezdny Pył 2006 + elpidżi następca też "franca".