Na przekór całemu forum na lato wrzuciłem sobie hiszpański wynalazek pod nazwą Membat Enjoy. Postawiłem przede wszystkim na niską cenę a ww. Membaty udało mi się powinąć z hurtowni za przekomiczne 90 PLN/sztuka. Rozważałem RainExperty, bo cena za oponę tej klasy jest na prawdę zachęcająca, ale obmacałem komplety oczekujące na odbiór i wydały mi się zdecydowanie za miękkie (zresztą, opona deszczowa więc mieszanka też typowo na deszcz); były obawy, że będą podatne na uszkodzenia w terenie i szybko się zjadą.
Membaty są twarde, wykonane jednak całkiem fajnie i za taką cenę nic lepszego nie mogłem trafić. Cudów się nie spodziewałem i tak też było; w mieście opona zachowuje się całkiem ok, ale w trasie twarda mieszanka daje o sobie znać delikatnym pohukiwaniem przy wyższych prędkościach. Budżetowa opona do budżetowego auta roboczego

Inna sprawa, że przekonało mnie też trochę to, że marka całkiem dobrze radzi sobie na japońskim rynku; druga sprawa, że lubię testować różne dziwadła (w drugim aucie całą zimę przelatałem na Kingstarach, ale tego akurat nie polecam; opona niezniszczalna, ale tak twarda, że mogłem latać bokiem bez większego wysiłku).
.jpg)