Serwo hamuclowe

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Serwo hamuclowe

Postprzez mike wtorek, 26 lutego 2013, 07:45

Witam!

Znowu złomek nie daje spokoju. Wczoraj jak go odpalałem po nocy i dzisiaj tak samo hamulec przy pierwszych dwóch-trzech zachamowaniach chamował jakby nie miał wspomagania (tak jakby był zgaszony silnik), dopiero później zaczął łapać normalnie. Nie mogłem pod robotą odkręcić korka do zbiorniczka z płynem. Pocieszcie mnie proszę, że to zapowietrzenie albo brak płynu (lampka nie świeci). Dodam, że ok. 2 miesięcy temu były wymieniane kompletne hamulce z tyłu. Czy to może być padające serwo? :( :( :(
Helios 1.5 dCi 65KM / KC07 / 2003 / 2012: Remont silnika i wymiana osprzętu, wymiana zawieszenia, cała blacharka / pełne malowanie
mike
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Serwo hamuclowe

Postprzez Lucass wtorek, 26 lutego 2013, 08:58

Pewnie Cię nie pocieszę, ale to raczej nie brak płynu. Chyba, że hamulec jest miękki. Ale z tego co piszesz rozumiem, że jest raczej twardy. To wskazuje na prawdopodobny brak wspomagania.
Sprawdź najpierw przewód podciśnienia z kolektora. Może gdzieś na łączeniu pojawiła się nieszczelność.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: Serwo hamuclowe

Postprzez mike wtorek, 26 lutego 2013, 10:34

Dzięki za szybką odpowiedź. Orientuje się ktoś może jaka powinna być długość i średnica tego węża (planuje kupić zbrojony - podciśnieniowy na metry). Jak jest ze złączkami? Czy to jakieś zboczeństwo od Renault, czy da się to kupić?
Helios 1.5 dCi 65KM / KC07 / 2003 / 2012: Remont silnika i wymiana osprzętu, wymiana zawieszenia, cała blacharka / pełne malowanie
mike
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam