Jestem nowy na forum. Zarejestrowałem się, przejrzałem wątki i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
Konkrety...
Samochód: Kangoo 1,2 16V Helios 2005 r. 5 miejsc, drzwi po obu stronach, w momencie jak to piszę ma 227 tys km prawdziwego przebiegu (kupiony 2,5-letni z prawdziwym przebiegiem 145 tys km... - tak tyle się robi rocznie, a nie jak niektórzy piszą rok 1999 - przebieg 150 tys km - mój ma tak mało tylko dlatego, że to czwarty samochód w domu i jeździła nim moja kobieta do pracy)
Koncepcja: wymiana przednich foteli na wygodniejsze na dłuższych trasach np. na takie z Espace
Po co?: Od momentu zagazowania mój kangur niemalże jeździ za darmo (średnio 8,5 l gazu depcząc bez limitu, a deptać trzeba bo 75 ognistych rumaków szału nie robi), więc na takiej trasie typu Lublin-Poznań-Lublin czy Lublin-Wrocław-Lublin robi się konkretna przewaga finansowa nad pozostałymi samochodami jakimi dysponuję i nawet te 75 rumaków idzie przeboleć, ale te fotele... Dodam, że mam 195 cm wzrostu...
To co już wiem: prowadnice w Kangoo są nietypowe, jedna niżej, druga wyżej, fotele od niczego innego nie pasują bez modyfikacji
Kluczowe pytanie: czy ktoś robił jakieś przekładki foteli (z tego co czytałem ktoś ma fotele ze Scenica) - jeśli tak to z jakich samochodów, jakie fotele, jakich to wymagało prac (rozumiem, że w te prowadnice nie wejdzie, ale może jakiś mix - jestem gotowy poświęcić np. spody tych foteli co mam obecnie i może coś połączyć?). Znalazłem niedaleko mnie np. 2 fotele skórzane z podłokietnikami z Espace IV - dwa za 400 zł i się zastanawiam czy się zmieszczą itd. Proszę o wszelkie sugestie. To że wszystko się da to wiem - nawet kabrioleta zrobić z Kangoo, ale wiadomo - nie wszystko ma sens jeśli mam postawić samochód do spawacza na miesiąc i wydać np. 2000 zł to aż tak mnie ten tyłek nie boli