Pompa wtryskowa

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Pompa wtryskowa

Postprzez kiler22 niedziela, 14 lipca 2013, 19:36

Pacjent - kangur 2002 rok diesel 1.9 (napis na pokrywie silnika to F19)
stałem się właścicielem tego samochodu w stanie ....... mocno niedziałającym :lol: i teraz próbuje przywrócić go do życia
I pojawił się pierwszy problem - pompa wtryskowa . Jest w ogóle nie podłączona . Wychodzi z niej instalacja zakończona taka prostokątną wtyczką . Wszystko byłoby super tylko ze instalacja która wg mnie powinna iść do pompy zakończona jest wtyczka okrągła :shock:
I teraz moje pytanie
- czy tam jest jakaś przejściówka wtyczki okrągłej na tą prostokątną ???
- może źle szukam i instalacja do pompy jest zupełnie gdzieś indziej a ta wtyczka okrągła jest zupełnie do czegoś innego ???
- a może ktoś kiedyś podmienił ori pompę której wtyczka by pasowała do mojej instalacji i wstawił ta teraz na wtyczkę prostokątną ?? ew jak to sprawdzić jaką pompę powinienem mieć ???
- jeśli ktos podmienił te pompy to czy jest możliwość jakoś przerobić instalacje żeby to wszystko "zgrać" ??? czy pozostaje kupno nowej (używanej ) pompy ??? Jeśli tylko to pozostaje to jakiej szukać ???
kiler22
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Pompa wtryskowa

Postprzez Lucass piątek, 26 lipca 2013, 09:43

Może napisz jakiej firmy masz pompę. Jakieś fotki wstaw czy cuś...
Wróżkę zwolniliśmy.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez kiler22 środa, 9 października 2013, 22:23

Trochę długo to trwało ale kilka miesięcy nie było mnie w kraju
W samochodzie jest zamontowana pompa wtryskowa Lucasa z której wychodzi prostokątna wtyczka (na zdjęciu zółta) Instalacja w samochodzie jest zakończona dużą okrągłą wtyczką
Obrazek

Obrazek

Znalazłem to na forum schemat okrągłej wtyczki
http://obrazki.elektroda.pl/9266534600_1366579107.jpg
Ale tez nie wiem czy to akurat do mojej wtyczki
nigdzie nie mogę znaleźć schematu tej wtyczki prostokątnej która wychodzi z pompy
kiler22
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez yamakashi1 niedziela, 20 października 2013, 20:48

No fakt masz założoną zwykła mechaniczną pompę lucasa taką jak ja mam w silniku f8q 662 a wtyczka mi wygląda jak lucas epic :) czyli elektronicznej :) Wydaję mi się że komuś padła pompa dowiedział się ile kosztuje naprawa i chciał konwersji na mechaniczną ale zapomniał o instalacji ;) Mogę się mylić ale tak na 99 procent to wtyczka od elektronicznej epic. Napisz ew jaki masz rodzaj silnika (napisany pod odmą na aluminiowej tabliczcce znamionowej "f8q - " ) łatwiej będzię potwierdzić ;)
Czterołapny Błękitek z klekoczącym serduchem 1.9 64 źrebiaki :D rok 1998 )
yamakashi1
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam