Kangoo 98 Lusterko lewe -kostka w drzwiach piny

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Kangoo 98 Lusterko lewe -kostka w drzwiach piny

Postprzez nowykangoo98 środa, 17 lipca 2013, 22:18

Witam , reperuje swojego kangoo , mam problem z lusterkiem lewym i jego podłączeniem , otóż wymieniono drzwi lewe ale bez wiązki do lusterka , zakupiłem wiązke niby z tego modelu ale zupełnie co innego przyszło . Przełożyłem piny jak w prawych drzwiach ale jeden z 5 kabli jakby nie reagował , tzn lusterko idzie w lewo i w górę joystickiem ale nie ma powrotu czyli nie chowa sie i nie idzie na dół . Dodaje zdjęcia , może ktoś ma rozpis wtyczki drzwi lewych ? , proszę sie nie sugerować kolorami bo były dobierane losowo .Zaznaczyłem na czarno pin który wypiołem i nie ma reakcji nie wiem czy jest dobrze wpięty w kostkę według drzwi prawych tam ma być i ma być zasilanie u mnie nie ma ,może w lewej stronie ten pin ma się znajdować w innym położeniu ? Być może ja go źle wpiołem proszę o pomoc .
Załączniki
DSC_0433.jpg
Pink który został dodany do kostki z lusterka w prawej stronie też tam sie znajduje .
DSC_0433.jpg (95.15 KiB) Przeglądane 166 razy
DSC_0431.jpg
Pin lusterka który łączy sie z wtyczką od drzwi
DSC_0431.jpg (89.17 KiB) Przeglądane 166 razy
DSC_0430.jpg
Pin lusterka który łączy sie z wtyczką od drzwi
DSC_0430.jpg (84.73 KiB) Przeglądane 166 razy
nowykangoo98
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kangoo 98 Lusterko lewe -kostka w drzwiach piny

Postprzez nowykangoo98 niedziela, 21 lipca 2013, 09:05

Wtam problem rozwiązany , źle wpięte piny , to chyba z przemęczenie , a więc środkowy rząd od prawej ma być 1 wolny pin pierwszy a 2 i 3 pin to pod lusterka , jak widać na zdjeciu 1 nastąpiła pomyłka , a co do kostki od lusterka to 3 górne przewody obok siebie są od sterowania lusterkiem a te 2 dolne od podgrzewania lusterka .
Jak do tego doszedłem ? Rozebrałem jojstic i miernikiem sprawdzałem przejscie na kable z wtyczką w karoserii .
Pozdrawiam .
nowykangoo98
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam