witam ponownie
kupilem silnik niby angol 70 tys mol czyli 112 000 przebiegu i tak wyglada ma raczej farbe na sobie anjezeli rdze

czysty suchy z nowiutkim rozrzadem

(nie , nie uzyje go). silnik z kangura wyciagnalem normalnie do gory bardzo duzo miejsca tam jest bez problemu wychodzi poodkrecalem wszycho nawet z kolektorem dolotowym . naprawde zadnych problemow jak by cos sluze pomoca narazie jezdze busem po swieteach bede skladal kangura musze nabyc czesci lozysko oporowe na skrzynie pasek rozrzadu pompe wody i rolke mam nowa przeloze ze starego silnika.
odnosnie wymiany rozrzadu przez mechanika lub tez przez jego uczacych sie !!!! ważne !!! jak obejzalem bok silnika patrze ostatnia sruba od oslony rozrzadu wogole niedokrecona!!!!!!! ch....j nie przejalem sie

:) twardy bede

.....jak juz wyciagnalem silnik patrze wszystkie sruby od oslony rozrzadu luzne !!! nie trzeba bylo klucza!! (teraz wiem skad tak ciekl olej)te sruby przechodza przez blok az do oleju!!! malo tego zdjalem osony patrze nowiutki rozrzad ktory zrobil u mnie przez pol roku 12000 tysi jest luzny!!! kazdy nie znajacy sie osobnik powiedzialby ze za luzny . luznosc....hmm ok 1,5 cm moglem go sciagnac rekami.wiec biore za telefon i dzwonie do mojego mechaniora ....bip bip nie odbiera wr . odnosnie roznicy k7j a e7j nie ma raznej !!!!!!!! oprucz jezeli miski sa takie same a e7j jest mocowany na lapie bocznej jak k7j nie roznica sie niczym opruch misek !! tylko je trzeba zmienic bo inaczej mocowanie skrzyni nie pasuje !!!!!!.z braku troche hajsu wzialem k7j a lezaly obok siebie takie same identyczne !!kolo pasowe na wale moziliwosc przelozenia z k7j czyli osprzet ten sam nie wiem wlasnie jak jest z komputerem pamietam kiedys na praktykach wsadzalismy do astry 1.4 silnik 1.6 i bylo cacucho nie wiem jak komp kangoo. pozdrawiam i nie wierzcie mechanikom robcie wszystko sami

bo uczen nie dokreci i co wtedy