immobilizer uszkodzony

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

immobilizer uszkodzony

Postprzez Jarolu poniedziałek, 9 maja 2016, 21:15

Witam. Wczoraj wypadł mi kluczyk na beton (który to juz raz)... autem podjechałem pod firmę, wysiadłem kliknąłem centralny i wszystko ok, po kontakcie kluczyka z podłożem :P Auta nie idzie otworzyć z kluczyka, wsiadlem przez bagażnik ale zaraz wszystko myga, kluczyk do stacyjki i nic zapłon ok ale nie idzie odpalic zero prądu na rozrusznik. moj mechanik ma problem z rozbrojeniem tego renowskiego zabezpieczenia, ktoś coś wie w temacie?
veni vidi vici
Jarolu
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: immobilizer uszkodzony

Postprzez ZygaM wtorek, 10 maja 2016, 15:39

Czy jesteś pewien, że to wina Immobilizera? Może właśnie kluczyk uszkodziłeś, masz tylko jeden? Masz kluczyk na podczerwień czy radiowy?
Jest - Scenic RX4 (2.0 16V '00) + LPG
Jest - Scenic II (2.0 16V '03) + LPG
Jest - TGB Bullet (50 '14)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '08)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '09)
ZygaM
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez edpawel wtorek, 10 maja 2016, 18:37

Witam , jakby immo nie zczytywało kluczyka napewno rozrusznik by krecil , auto by odpaliło na sekunde i zaraz by zgasło (tak przynajmniej miałem jak zmieniłem stacyjke w swoim vw lt i niezakodowałem kluczyka) nie jestem pewien czy w kangoo jest tak samo , ale ja bym obstawial na problem z instalacja , niecale dwa tygodnie temu upaliło mi kostke czy przewód i auto też niekreciło , a zapłon mi sie świecił noon stop nawet bez kluiczyków w stacyjce :D radził bym poszukać elektryka samochodowego , skocznie pozdrawiam :mrgreen:
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak :P
Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...
edpawel
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Jarolu czwartek, 26 maja 2016, 19:06

witam! po dobraniu sie do instalacji okazało się ze jest tam zamontowany jeszcze jeden "utrudniacz" jakas chińska Enigma po odłączeniu tego czegos od instalacji auto odpala normalnie. musi byc jakas korelacja miedzy kluczykiem i ta Enigmą.
veni vidi vici
Jarolu
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam