Stopniowa utrata mocy :(

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Stopniowa utrata mocy :(

Postprzez pavca wtorek, 29 stycznia 2008, 14:58

Otóż od pewnego czasu zauważyłem że skoczek staje się mniej skoczny, ale dzisiaj przybrało to chyba ekstremalną formę. Nie zapalała mi się kontrolka serwisowa, nie było i nie ma żadnych problemów z odpalaniem, silnik chodzi równo i ładnie ale gdzieś mi zniknął kop którego miałem po tym jak się włączała turbina :( Jak dam pedał do deski to autko po prostu stale i równomiernie przyspiesza ale brak mu właśnie tego coś. Czy od razu zwalić winę na turbinę, czy może szukać innej przyczyny ? Dodam że z turbiną nie miałem żadnych problemów do tej pory i czy możliwe że siadła sobie cichaczem w ciągu tygodnia ? A może coś trzeba wyczyścić bo się przyznam że nie często zaglądam pod maskę bo nie było do tej pory po co :) autko jeździło jak marzenie :)
Kangoo Alize 1.5 dCi 82kM - Pierwszy i nie ostatni :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi !
pavca
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez pavca środa, 30 stycznia 2008, 18:52

Dodam może jeszcze kilka szczegółów to coś komuś może przyjdzie do głowy.
Kiedy odpalam zimne autko, wszystko jest OK, problem się zaczyna kiedy silnik się rozgrzeje. Po zatrzymaniu się i postoju choćby minute silnik znowu chodzi normalnie do momentu pierwszego postoju na światłach kiedy problem zaczyna się znowu tz. jadę tak jakbym nie miał turbiny :(

Jutro jadę na komputer to może coś wyjdzie :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi !
pavca
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez pavca piątek, 15 lutego 2008, 15:10

Sprawa wyjaśniona :) ZAWÓR REGULACJI CIŚNIENIA DOŁADOWANIA ! Okazało się że się zacinał. Po wykasowaniu błędów w komputerze wszystko wróciło do normy :)

Nie wiecie czy to ustrojstwa się jakoś czyści ? bo według mechanika to najlepiej oczywiście wymienić :(
pavca
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam