Róznica dci 70 / dcI 82

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Róznica dci 70 / dcI 82

Postprzez megamiki wtorek, 1 lipca 2008, 21:29

witam

tak jak w temacie czy te silniki czyms sie roznia tz. chodzi mi o turbo , wtryski, i czy dci 82 ma intercooler ?

i czy roznia sie skrzynia biegow lub przelozeniami i czy do dci 70 mozna zalozyc skrzynie biegow od dci 82 .

Czy dci 70 mozna przerobic na dci 82 poprzez dolozenie intercoolera i zmaiane programu sterujacego ile by cos takiego kosztowalo.

Poza tematem :
Jak wiemy renault wprowadzilo wlasnie dci 110 skrzynia 6 biegow te silniki montowane sa m.in. w nowym kangoo

- Czy skrzynia od dci 110 (6 biegow) bedzie psowac do dci 70/82 ? -> wydaje mi sie ze bylo by to rozwiazanie idealne po chip tuningu i nie tylko :)
- Wiem ze dci kolo 100 km byle sprzedawane tez na zachodzie (natkonolem sie na allegro) czy mozna by przelozyc silnik do starego kanga i czy niebylo by problemu z jego zamontowaniem oraz zamontowaniem osprzetu (skrzyni itp)

mysle za za rok beda juz dostepne silniki z osprzetem dci 110 i mozna by przelozyc silnik jezeli by ktos potrzebowal mocy :)

jezeli jest zamontowany intercooler w dci 82 to gdzie on jest zamontowany ?

pozdr.
megamiki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Róznica dci 70 / dcI 82

Postprzez megamiki wtorek, 1 lipca 2008, 21:32

witam

znow ja czy zalozeni turba od dci 100 do dci 70 ile moze dodac koni ?

Kod: Zaznacz cały
http://moto.allegro.pl/item392684140_renault_megane_ii_scenic_ii_1_5_dci_100_km_turbina.html
megamiki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam