Zamek drzwi przesuwnych w Kangoo-zablokowany, nie otwiera!!!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Zamek drzwi przesuwnych w Kangoo-zablokowany, nie otwiera!!!

Postprzez falcon1000tk sobota, 23 stycznia 2010, 16:24

Hey
zamek w moich drzwiach przesuwnych prawych działał do tej pory, ale dziś coś sie porobiło i nie da rady otworzyć drzwi(to nie jest centralny zamek) Jak przekręcam kluczyk to czuć taki opór na linkach i nie ma normalnego "pstryknięcia" blokady zamka. Jak pociągam za klamkę na zewnątrz i wewnątrz samochodu to to wydaje sie jakby linki były wyciągnięte już na maxaa ale drzwi są dalej zablokowane. odpiąłem tapicerkę i faktycznie linki są naciągnięte na max i nie wybijają zamka-Tak jakby sie zawiesił i nie drga, próbowałem rożnych sposobów żeby go zluzować-odblokować jakoś ale nic nie dało. Chyba ze to wina mrozu(jest dziś -12) ale wcześniej na mrozie działał ok
Jak sobie poradzić z tym problemem?? drzwi są zamknięte i nie mam możliwości odkręcenia zamka-wszystko jest ograniczone w naprawie...
dzięki za pomoc

:)
falcon1000tk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Zamek drzwi przesuwnych w Kangoo-zablokowany, nie otwiera!!!

Postprzez Marek_Bielsko sobota, 23 stycznia 2010, 16:58

Miałem tak samo ASO pomogło...

Jak nie zależy Ci na czasie to poczekaj aż mróz będzie słabszy albo wstaw auto do garażu jak masz taką możliwość i samo przejdzie. :)
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Re: Zamek drzwi przesuwnych w Kangoo-zablokowany, nie otwiera!!!

Postprzez piotrek87 sobota, 23 stycznia 2010, 18:44

taaa gdybys szukał, bys wiedział bo jest post na kilka stron o tym, taka przypadłosc ciengienek w tych zamkach, kazdemu chyba zamarza, mi tez zamarazly... otworzysz je jak bedzie plus na dworzu lub garaż ogrzewany. YO!

Słuszna uwaga i dlatego wątek zamykamy (admin/mod)
1.5 dCi 07' grand confort
piotrek87
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam