Kangoo 1.9D Problemy Prosze o Pomoc

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Kangoo 1.9D Problemy Prosze o Pomoc

Postprzez Adriansky niedziela, 7 lutego 2010, 17:57

Witam
Mam dwa problemy z Kangurem.
Mianowicie pierwszy polega na tym ze ponad miesiac temu wymienilem olej na nowy 10w40 po przejechaniu niecalych 3000km z silnika zaczal wydobywac dziwny klekot poprostu zaczal glosniej pracowac dodam ze auto przy wymianie mialo 194 tys km.olej wymienialem zawsze co 10tys.
Pojechalem do jednego mechanika i pytam Panie co to moze byc?
Mechanik mowi ze pasek rozrzadu mogl przeskoczyc lub ktorys z wtryskow moze lac.Pojechalem do stacji diagnostycznej Renault powiedzialem co jest grane i Pan mowi ze Pasek mogl przeskoczyc.
Zaczalem szukac informacji w necie i zstanawiam sie czy to czasem nie popychacze hydrauliczne bo halas ktory slysze wew auta sprawia wrazenie metalicznego klekotu.I nie zmienia to ze silnik jest zimny czy cieply klepie caly czas.Chcialbym zeby ktos mi doradzil czy jechac sprawdzic te wtryski czy odrazu nastawic sie na wymiane popychaczy?
Drugim problemem ktory mnie nurtuje jest:
Po odpaleniu silnika jak jest zimny zapala sie kontrolka swiec zarowych i silnik zaczyna nierowno pracowac nie reaguje wogole na gaz.Dopiero po zgaszeniu i odpaleniu ponownie problem znika.Ale zdarza sie tez ze nawet na cieplym silniku zapala sie kontrolka.
Zorientowanych w temacie prosze bardzo o pomoc
Pozdrawiam
Adriansky
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kangoo 1.9D Problemy Prosze o Pomoc

Postprzez branio niedziela, 7 lutego 2010, 19:50

Reguluj zawory, sprawdź rozrząd i czyść EGR
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak