Witam jakie luzy zaworowe powinny być w 1.4 8V E7j jezeli mam gaz sekwencja czytałem ze powinno sie ustawic wieksze ale o ile i jakie Ma ktoś doświadczenia
Dajesz głowę (ogon kangoora) że te luzy są OK !? Nie potwierdzasz ze trzeba zwiekszać luzy na gazie ?
Kiedys mialem niezłe jaja auto gasło czasami natychamiast czasami po 200 km i nie dało sie uruchomić czego ja nie sprawdzałem szukałem pytalem itp itd ............. jak sie okazało luzy zaworowe i jak ręka odjął Zawsze reguluje w pewnym zakladzie gazowniczym ale niestety nie w moim mieście i niestety zostawianie do ostygnięcia silnika na kilka godzin powrot to spory kłopot a sama regulacja nie jest skoplikowana ale nietety INformacja Jest dla niego TAJna rozumiem robi to dobrze nie moge powiedziec zlego słowa ale regulacja to cały dzien z glowy j/w
Głowy swojej nie dam, ale mogę wkleić skan z książki i postawić głowy autorów. Co do zmiany wartości luzu przy gazie: A jak jeździsz na benzynie bo brakło Ci gazu to co, przestawiasz luz? Najważniejsze, żeby luz nie był za mały, bo wypali gniazda zaworów. Za duży będzie je klepał. Przy obydwu inne atrakcje w postaci mulenia itp.
Wklej proszę skan dla mnie i potomnych a google przewertowałem .......bez rezultatu. A z tymi luzami przy gazie wiecie ile legend i pomysłow dlatego pytam.