Numery skrzyni biegów - różnice

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Numery skrzyni biegów - różnice

Postprzez Aglly wtorek, 3 sierpnia 2010, 17:07

Witam, mam problem, szukam skrzyni do swojego Kangoo, ale nie jestem pewien czy będzie pasować. Chodzi o różnice w numerach: moja to JC5 125, a znalazłem na allegro JC-5125-1. Martwią mnie te myślniki oraz ta końcowa jedynka, a nie mogę znaleźć konkretnie JC5 125, czy między tymi skrzyniami jest jakaś różnica czy będą może pasować? A może ma ktoś JC5 125 do sprzedania? Jeszcze jedno pytanko, moja skrzynia się zatarła, czy mógłbym wymienić same "trybiki" od innej skrzyni? Szukałem także od CLIO II, ale one najczęściej maja oznaczenia JC5 128, może ta skrzyni będzie pasować? Z góry dzięki za pomoc.
Kangoo 1.5 DCI 97'
Aglly
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Numery skrzyni biegów - różnice

Postprzez Ludwin wtorek, 3 sierpnia 2010, 19:53

Po pierwsze co powinieneś zrobić to przywitać sie w dziale Jestem tu nowy,takie są zasady

Numery, które podałeś to wykładnia skrzyni. Skrzynie się różnią przełożeniem zależnie od mocy silnika. Różnią się też rozstawem śrub łapy. Ja u siebie zmieniałem w silniku 1,2 i nie mogłem dostać takiej samej, czyli z takimi samymi numerami, kupiłem bardzo zbliżoną co do przełożenia i jest ok, nie czuje różnicy, ta co kupiłem była od Clio II. Co do wymiany podzespołów, to nie mam pojęcia. Jak chcesz to moge dać Ci numer do firmy z Krakowa, co zajmują sie samymi skrzyniami w Reno, wysyłasz im starą a odsyłają sprawną, w moim przypadku z własnym kurierem chcieli 700zł.

Dobrze, że naprowadzasz innych na dobrą drogę, aby się przywitać. Pamiętaj jednak o zasadach pisowni; błędy poprawiono. :) /MOD
Ludwin
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Numery skrzyni biegów - różnice

Postprzez Aglly środa, 4 sierpnia 2010, 10:11

Co do tego przełożenia, to nie mam pojęcia o czym mówisz, bo nie wiem czy inne przełożenie równa się inny rozstaw mocowania. Wczoraj oglądałem skrzynię i wszystko się wydawało takie same, tylko nie miała w jednym miejscu otworu na śrubę. Jednak poproszę o numer do tych fachowców z Krakowa.

Dokładne numery mojej skrzyni to JC5 125 C 058022, dziś znalazłem skrzynię z numerami JC5 125 C 028270. Czy ta skrzynia będzie pasować, bo nie wiem czy mam zwracać uwagę tylko na pierwszą linijkę numerów czyli "JC5 125", czym są oznaczenia w drugim wierszu?

Połączono posty. /MOD
Kangoo 1.5 DCI 97'
Aglly
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam