Dwa foteliki...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Dwa foteliki...

Postprzez MaciekR4 środa, 26 stycznia 2011, 22:01

Cześć Wszystkim...

po wydarzeniach porannych kilku ostatnich dni i dzisiejszym pewnym teście...swędzi mnie głowa o to, czy wejdą mi do Kangoo dwa foteliki dla dzieciaków - póki co tych najmłodszych - jak przyjdzie co do czego, to bąble będą miały rok lub rok i miesiąc/dwa (mowa o Mikołaju) i kilkanaście dni :mrgreen: no i jeszcze o to, czy będzie to w miarę praktyczne przy Kangoo z prawymi tylko drzwiami suwanymi :roll:
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Re: Dwa foteliki...

Postprzez Michu90 środa, 26 stycznia 2011, 22:43

No to gratulację dla Tatuśka :D Z praktyki wiem, że dwa foteliki wchodzą, a jeśli chodzi o prawe rozsuwane, to nie jest to wygodne, ale wykonalne.
Kangoo 1.5 dCi 2002 SPRZEDANY
Michu90
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kowi czwartek, 27 stycznia 2011, 18:11

Witam Dwa foteliki do tyłu wejdą ale niestety jedno z trzech gniazd będzie nie do wykorzystania , Podstawa fotelika zasłania jedno gniazdo (tam gdzie dwa są koło siebie), za kierowcą i na środku. Właściwie jest tak że fotelik wpięty za kierowcą nie da się wpiąć w gniazdo do tego pasa przeznaczone i trzeba wpiąć w gniazdo od pasa środkowego, Więc jak by przewieść piątą osobę to będzie bez pasów. Rozwiązaniem jest przełożenie jednego fotelika do przodu i wtedy będą do dyspozycji wszystkie gniazda z tyłu.
Ja mam teraz dwójkę dzieci 2,5 i 3,5 roku i oprócz tego co napisałem wyżej nie ma problemu. Jednak będzie problem gdy w lipcu urodzi się nam trzecie dziecko i wyjazd całą rodzinką (mama, tata i trójka dzieci w fotelikach) będzie małym problemem. Jeden fotelik do przodu a pewnie mama będzie niezapięta z tyłu między dwoma fotelikami.
Pozdrawiam
P.S. Co do szerokości podstawy to mam dwa foteliki Graco Junior Maxi
taki jak np tutaj: http://allegro.pl/foteliki-samochodowe- ... 15819.html
Obrazek
kowi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 czwartek, 27 stycznia 2011, 20:50

Zrób myk z fotelami jak w moim bolidzie i będziesz miał mocowania isofix z tyłu :!:
Ale tak powarznie moje dzieci miały foteliki z taką potężną ramą metalową i bez problemu dwa fotele i osoba dorosła, firma DELTIM.
Fajne były bo od samego początku od noworodka aż do takiego stanu żę została tylko podkładka pod tyłek i taki trójkąt na pasy.
Poszukaj fajna sprawa polecam
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez MaciekR4 czwartek, 27 stycznia 2011, 22:25

hmmm...Mikołaj jeszcze nie siedzi, ma 5 i pół miesiąca i waży prawie 8,5kg...a nóżki opiera o oparcie tylnej kanapy póki co, bo mu się fotelik skurczył i ubranka z metkami na 80-90 też ;P

a na poważnie - udaje mi się wpiąć fotelik za mną tak, żeby jeszcze 2 osoby w pasach z tyłu pojechały, więc raczej problemów nie będzie - chciałem się tylko zapytać Tych co może mieli taki "problem" i auto z jednymi drzwiami z tyłu suwanymi, jak to jest :D
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kowi czwartek, 27 stycznia 2011, 22:43

Ja mam z dwóch stron. Ale jak wjadę do garażu to wyciągam dzieciaki tylko z jednej strony i jakoś daję radę używając tylko jednych drzwi suwanych. Więc nie będzie tragicznie ale tylko niewygodnie.
Obrazek
kowi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam