Bład egr P 0400 P 0403

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Bład egr P 0400 P 0403

Postprzez malukam piątek, 11 lutego 2011, 19:01

Witam :D po podpięciu mojego kangura pod komputer wyskoczyły mi dwa błędy P 0400-błędny przepływ i P 0403 - usterka..Powiem szczerze że spodziewałem się innego błędu związanego z usterką aktuatora wtrysku paliwa-modulatora-czujnika położenia krzywki. lecz komputer go nie wykrył. :? Za każdym razem gdy samochód odpala na zimnym zapala sie kontrolka świec , silnik zaczyna nie równo pracować nie dziala pedał gazu.Po kolejnym odpaleniu najczesciej wszystko jest w porzadku i silnik pracuje normalnie. Po przeczytaniu wielu postów związanych z pompą lukas epic i jej bolączkami stwierdziłem że własnie mam problem z aktuatorem wtrysku(chyba tak się to nazywa :) ) Zaopatrzyłem się nawet w tzw. zestaw naprawczy - podkładka 0,25mm(przedstawiłem to kilka tematów niżej)..

No i teraz nasuwa się pytanie czy rzeczywiście mam problem z pompą. wszystkie objawy na to wskazują, lecz komputer może tego błedu nie pokazuje :?: :?:

Czy może EGR i związane z nim błedy, powodują problem z pierwszym odpaleniem, szarpanie silnikiem itd :?: :?:
Renault Kangoo Express 1.9 D 65 FC0J 2001 r.
Audi A6 C5 1.9 TDI 110 KM AVG 2001 r.
Boże spraw by nam się chciało tak jak nam się nie chce
malukam
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Bład egr P 0400 P 0403

Postprzez Lucass sobota, 12 lutego 2011, 10:33

Kwestią zasadniczą jest pod jaki komputer się podpinałeś. Bo jeśli pod jakiś uniwersalny wynalazek, to efekty mogą być różne i niekoniecznie odpowiadające prawdzie ;)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: Bład egr P 0400 P 0403

Postprzez malukam sobota, 12 lutego 2011, 19:06

Problem rozwiązany :D za pomocą podkładki. mimo że komputer nie wykrył błędu związanego z pompą zaryzykowałem zakładając tzw. zestaw naprawczy :D .no i udało się dolegliwości pompy minęły :D ..A co w tym najważniejsze to wszystko zrobione zerowym kosztem..Podkładka (mam ich jeszcze 4 szt :D ) zrobione przez znajomego a za kluczyk posłużyła mi zgnieciona rurka :D
Renault Kangoo Express 1.9 D 65 FC0J 2001 r.
Audi A6 C5 1.9 TDI 110 KM AVG 2001 r.
Boże spraw by nam się chciało tak jak nam się nie chce
malukam
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam