woda pod wykładziną

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

woda pod wykładziną

Postprzez loocky środa, 23 lutego 2005, 17:08

Być może już ktoś mówił na ten temat ale jestem nowy i nie znalazłem informacji na ten temat. Otóż mam problem taki iż pojawia mi sie woda pod dywanikami na karoserii z przodu auta. Poradziłem sobie z tym wykładając pod wykładziną filcem który co pewien czas wymieniam. wiem, że sporo kangusiów ma taki problem. Czy ktoś z Was zna przyczynę pojawiania się wody w tym miejscu?
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez trochim środa, 23 lutego 2005, 19:12

a czy woda pojawia sie tylko wtedy gdy pada deszcz??
gg 6655020
pawel.trochimiuk@wp.pl
1,2 8v GAZ
trochim
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez benski środa, 23 lutego 2005, 22:56

Też słyszałem o wodzie pod wykładziną. Ponoć tę przypadłość mają pierwze Kangury i niewiele można poradzić.
Ja mam Kangura II i (odpukać) nie mam z tym problemu.
---------------------------------
Expression 1.2 16V
benski
Kangoogaduła
Kangoogaduła

deszcz

Postprzez loocky czwartek, 24 lutego 2005, 14:07

trochim napisał(a):a czy woda pojawia sie tylko wtedy gdy pada deszcz??

Woda pokazuje się po około 1,5-2 miesiącach użytkowania licząc od ostatniego suszenia. Wykładzina przylega szczelnie i dywaniki są dość duże więc malo prawdopodobne aby nanosiło się ją butami.
Ja wyłożyłem spód styropianem i co jakiś czas zerkam więc juz sie z tym uporałem. Ale nurtuje mnie pytanie czemu się tak dzieje. Pewnie to jakiś błąd konstrukcyjne.

Pozdrawiam.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik czwartek, 24 lutego 2005, 17:45

A mnie nurtuje pytanie, czy ta woda jest na gumowej podłodze czy pod nią (czyli na gołej blasze). Bo jak mam byćszczery, kangoo 98 i nie zbiera żadnej wody na gumie, a pod nią nigdy przenigdy nie zaglądałem...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky czwartek, 24 lutego 2005, 17:58

zuwik napisał(a):A mnie nurtuje pytanie, czy ta woda jest na gumowej podłodze czy pod nią (czyli na gołej blasze). Bo jak mam byćszczery, kangoo 98 i nie zbiera żadnej wody na gumie, a pod nią nigdy przenigdy nie zaglądałem...

Na gołej blasze. Radze zerknąć ponieważ ja jak zerkłem to rdzy było tyle że chocho.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez PanKot czwartek, 24 lutego 2005, 19:33

loocky napisał:
"Na gołej blasze. Radze zerknąć ponieważ ja jak zerkłem to rdzy było tyle że chocho."

No i coś Ty człowieku narobił?! Nie miałem problemu, to teraz mam!
Mam wodę pod wykładziną po stronie kierowcy. A o rdzy to już nie wspomnę. Co mnie podkusiło zglądać??? Taki byłem szczęśliwy, że nic nie muszę robić przy swoim torbaczu.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky piątek, 25 lutego 2005, 16:01

PanKot napisał(a):No i coś Ty człowieku narobił?! Nie miałem problemu, to teraz mam!
Mam wodę pod wykładziną po stronie kierowcy. A o rdzy to już nie wspomnę. Co mnie podkusiło zglądać??? Taki byłem szczęśliwy, że nic nie muszę robić przy swoim torbaczu.

Raczej trzeba sie cieszyć. Nasze torbacze są młode więc nie grozi im przeżarcie rdzą, ale tak za 5 lat to pewnie niektórzy będą musieli chamować swoimi kangurami tak samo jak we "Flinstonach" :D .
Wiec nie bądźmy jaskiniowcami i nie chamujmy własnymi podeszwami i dbajny o nasze torbacze. Wyczyśćmy zardzewiałą podłoge.
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez AdiK niedziela, 27 lutego 2005, 18:02

Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez trochim poniedziałek, 7 marca 2005, 19:17

ostatnio i ja zajrzałem pod wykładzinę :?
okazało sie że jest jednym słowem bagno , wykladzina była tak nasiąknieta woda że ledwo ją wyciągnąłem .Od strony kierowcy była zrobiona maleńka dziurka tak wieć woda tam nie stała a le gorzej było od pazażera .
po prześwetleniu podwozia mocną żarówką okazało sie mój kanguś jest nieszczelnie pospawany :( i z tąd ta woda
zamierzam sie zabrać za to jak sie troche ociepli a narazie ganiam bez wykładzin
Musze sie pochwalić że sie uprałem z mechanizmem róznicowym oraz przegubem i znowu śmigam.............
gg 6655020
pawel.trochimiuk@wp.pl
1,2 8v GAZ
trochim
Kangoojunior
Kangoojunior

Następna strona

Powrót do Pytam